Mannen zijn hip in roze! – Review OLYMP Level 5 Body Fit overhemd

Mannen in roze kleding: helemaal van deze tijd! De tijd dat je als man raar werd aangekeken met een roze overhemd is echt voorbij. De hoogste tijd om ook vriendlief eens een roze overhemd te laten hebben in zijn klerenkast. De keuze viel op deze ‘beauty’: een OLYMP Level 5 Body Fit overhemd. 

OLYMP Level 5 Body Fit overhemd

| Hemdvoorhem.nl |  OLYMP level 5 Body Fit, roze structuur dessin (contrast) | Recensent: Barbara Oosthoek |

OLYMP Level 5 Body Fit overhemd

Eerlijk is eerlijk: ik heb vriendlief wat moeten helpen met het kiezen voor juist de kleur roze. Hij heeft niet veel met deze kleur zelf en ziet dochterlief(7) dan ook liefst in alle kleuren, behalve roze.

Nu deel ik wat dat betreft wel zijn mening en ben ik niet een mama die haar dochter liefst zoetsappig aankleed, hoe stoerder hoe leuker. Jurkjes en rokjes als afwisseling prima, maar ik zorg zeker voor variantie in kleuren en daarbij ook de nodige stoere outfits om mee af te wisselen. Gelukkig voor ons is dametje de prinsesfase grotendeels voorbij en voelt ze niet meer de behoefte in het dagelijkse leven er zo snoezig mogelijk uit te zien. Sterker nog: roze behoort niet meer tot haar favoriete kleuren inmiddels. Nu zijn het toch echt geel, licht blauw en licht groen.  Al dwaal ik nu af, het gaat deze blog immers over manlief in een roze overhemd. 😉

Waarom wil ik graag een roze overhemd in de kledingkast van vriendlief?

De hoofdreden: meer kleurvariatie in zijn kledingkast gecombineerd met de frisse vrolijke uitstraling van de kleur roze.

Mijn man is qua kledingvoorkeuren vaak behoorlijk behoudend. Felle of vrolijke kleuren komen niet al te veel voor tussen zijn favoriete outfits. Hij heeft wel wat meer kleur in de kast hangen, maar je herkent het wellicht zelf: je trekt toch aan waar je jezelf het lekkerste in voelt en wat het lekkerste zit. Gelukkig is hij, net als ik, gevoelig voor de mening van partnerlief en wil hij graag mij tegemoet komen door wat meer af te wisselen.

(Je zou dit kunnen opvatten als onder de plak zitten, maar geloof me hij is zeer eigengereid in vele opzichten en gunt me dit af en toe. Waarschijnlijk omdat hij zijn kleding liever iets aanpast dan andere trekjes en eerlijk gezegd zou ik dat ook niet willen. Je kiest immers voor elkaar juist omdat je een eigen karakter hebt waar de ander voor valt.)

Daar ik liefst wil dat het roze overhemd hem zeer goed bevalt heb ik bewust gekozen voor kwaliteit. Je ziet dit terug in de afwerking, de pasvorm en het draagcomfort. Vriendlief is slank gebouwd en vaak zijn overhemden bij hem veel te wijd. Dus we kozen bewust voor een strak getailleerd model.

OLYMP overhemden, ruime keuze voor iedere man

De collectie van OLYMP kon ons op dat gebied veel soorten bieden. Er is voor alle soorten maten van S tot 6XL met bijbehorende boordmaten vanaf 37 – 54 een overhemd te vinden.

Er zijn vele selecties mogelijk waarop gezocht kan worden:

  • extra lange mouwen, normale of juist korte mouwen,
  • strijkvriendelijk of strijkvrij,
  • verschillende typen boorden (Button Down, Button Under, Haifisch, Kent, Wing),
  • borstzak ja of nee,
  • pasvorm van zeer strak getailleerd tot zeer wijd.

Persoonlijke beleving – OLYMP Level 5 Body Fit overhemd

Barbara(40): Toen het overhemd arriveerde zag ik manlief al keurend kijken en hij kwam tot de conclusie dat het patroon er best goed uitzag. Toen de hitte iets temperde droeg hij het overhemd voor het eerst naar een zakelijke gelegenheid en kreeg gelijk complimenten van mannelijke collega’s. (In mijn ogen een goed teken!)

Het overhemd zit als gegoten, de lijn is mooi verwerkt, alles perfect afgewerkt en ik denk dat vriend deze vaker uit de kast zal trekken, ook zonder een verzoek vanaf mijn zijde. Het beviel hem zogezegd wel en hij beaamde dat het hem goed stond en helemaal niet te frivool. Voor hem was het even wennen aan een andere kleurstelling maar hij moest direct beamen dat het perfect paste bij zijn gekozen outfit en ook makkelijk te combineren valt met een spijkerbroek op een sportieve dag. Door het warme weer is nu de keuze voor lange mouwen enkel voor officiële gelegenheden van toepassing, de rest van de zomer verkiest hij liever iets luchtigs, maar in de herfst zal dit overhemd zeker vaak uit de kast worden gehaald. 

We zijn al met al erg te spreken over het overhemd van OLYMP en zullen dit merk in de gaten houden. 

Vriendlief draagt op de foto’s een maat S, de pasvorm is strak getailleerd en geschikt voor de slanke tot gemiddelde man.

 

Disclaimer: Voor het kunnen schrijven van deze review is het overhemd ons ter beschikking gesteld. Op alle foto’s berust copyright.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.