boxes 2624231 1920
|

Nieuws: We gaan opnieuw verhuizen | CO#32

We gaan verhuizen 1

Nadat we afgelopen zomer (2018) zijn gaan samenwonen in Enschede is er veel veranderd in ons leven.

We zijn zielsgelukkig met elkaar en ons gezin. We zijn net papa en mama geworden van onze kleine Hidde (12 april) en gaan nu ook nog eens spoedig opnieuw verhuizen.

Hoe bedoel je een hoop veranderingen in ons leven steeds!We gaan opnieuw verhuizen

Na vorig jaar met dochterlief naar Enschede te zijn verhuisd vanuit het zonnige zuiden van het land, was het niet de intentie nu alweer te gaan verhuizen. Sterker nog, de hectiek van de vorige verhuizing, het wennen hier in Enschede en komst van onze kleine man, gaf juist te meer reden om niet te verhuizen.

Nieuwe baan

De reden om wel te verhuizen moet dan ook wel een hele goed zijn. En dat is zo. Manlief heeft een positie aangeboden gekregen als Hoogleraar Federated Search aan de Radboud Universiteit. Een carrièrekans die hij eenvoudig niet kon/wilde negeren.

Enkel is de afstand Enschede – Nijmegen niet te doen als woon-werkverkeer voor langere tijd. Dat én het feit dat Nijmegen dichterbij de woonplaats van de vader van dochterlief is én ik bekend ben in de omgeving Nijmegen, maakte tezamen dat we toch hebben besloten al snel die kant op te verhuizen.

Verhuizen met zomervakantie

Gelukkig komt het moment van de nieuwe functie goed uit in het jaar. Nu kan dochterlief wisselen van school met de zomervakantie en in groep 6 in Nijmegen beginnen. Al is het zo net na de bevalling van onze kleine man best even stressvol. Er moest én moet veel worden geregeld in korte tijd.

Stress: Huis zoeken

Allereerst was er het huizenprobleem. Want ga maar eens op afstand een huis proberen te vinden. De omgeving kennen is niet hetzelfde als precies weten waar je in Nijmegen wilt gaan wonen. Dus zijn we de afgelopen tijd geregeld in de weekenden in Nijmegen geweest om rond te kijken.

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een huis te gaan huren en hebben we veel geluk gehad met het verkrijgen van een nieuwbouw huurwoning die begin juni wordt opgeleverd in een nieuwbouw wijk ten Noorden van de Waal.

Toen dit eenmaal zeker was, viel er al een deel van de stress weg, maar deze is nu vervangen door nieuwe regelzaken. Zoals het kiezen van een nieuwe basisschool, het kijken naar de inrichting, het voorbereiden van de verhuizing en het op kamers gaan van de zoon(17) van vriendlief. Hij wilde niet mee verhuizen maar in de regio blijven. Dit is in goed overleg met hem en zijn moeder gelukt, maar toch, ook dat geeft wat extra kopzorgen.

Druk, druk, druk

Dus buiten het herstellen van de bevalling, het genieten van onze kleine man en daarmee druk zijn, is er nog veel meer hectiek hier. Ik kon er niet eerder over schrijven omdat eerst alles rond diende te zijn contractueel met de promotie en uiteraard diende dit eerst officieel te zijn gecommuniceerd met de huidige werkgever.

Toch voelt het fijn om, naast druk met de verzorging van uk én de naderende verhuizing, náást de normale taken in ons gezinsleven, de werkzaamheden voor Onlybyme ook weer wat meer op te pakken. Hoe ik daar tijd voor vrij weet te maken, weet ik zelf geregeld ook niet. 😉

Niet gek laten maken

Het is dan ook een geschenk dat ik in de loop van het ouder worden geleerd heb dat ik mezelf niet gek moet laten maken door onvoorziene omstandigheden en stress waar ik niet direct iets aan kan doen. Dus ik neem de dagen per dag en doe wat ik kan wanneer ik het kan.

Dit houdt in dat ik soms meer en soms wat minder tijd heb om te bloggen. Hetzelfde geldt voor het huishouden en ja, ook voor het besteden van tijd aan elkaar. De prioriteit ligt bij de kinderen en communiceren. En juist door te kiezen voor een snelle verhuizing, hopen we in de zomervakantie weer rust te kunnen gaan creëren in ons gezin en ‘vakantie’ te houden. (Ik zie hier een voorspelling voor een zomer-blogbreak aankomen. 😉 )

Het leven is hier in Huize Only in ieder geval verre van saai te noemen!

Lees het vervolg hier: Ons nieuwe huis wordt bijna opgeleverd.


Eerder geschreven persoonlijke blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten