Nieuw of tweedehands?

Koop jij je kleding en schoenen voor je kinderen altijd nieuw of tweedehands?

Er is weer een nieuw seizoen in aantocht en dus is er behoefte aan een nieuwe berg kleding. Vol gemengde emoties nam ik tijdens het inpakken van de dozen voor de verhuizing al afscheid van menig nu ineens te kleine kledingstukken (en shirtjes die tegen de tijd dat dochterlief ze weer gaat dragen zeker dan te klein zijn). Wat groeien kinderen toch hard!

tweedehands

Er ging een vuilniszak propvol naar haar nichtje toe. Die is een jaartje jonger en wellicht zijn er nog wat kledingstukken geschikt voor een tweede ronde. Zelf koop ik vaak toch nieuwe kleding, nee geen merkkleding, daar is de inhoud van mijn porto het niet mee eens (helaas soms). Ik let dus heel erg op de prijs/kwaliteitsverhouding en kan veelal toch wel voor redelijke bedragen slagen in de bekende low budget winkels. Maar nu ‘leek’ ineens heel de kast leeg en toen bedacht ik me dat ik het wel eens tweedehands kon proberen.

Aan de andere kant van Nederland vond ik een leuke partij merkkleding (althans het werd merkkleding genoemd, maar geen idee wat voor merken) en ik ben de prijs met de verkoper overeengekomen en heb deze overgemaakt op haar rekening. Nu ben ik aan het wachten op haar reactie, dat ze het geld binnen heeft en wanneer ik de postbode kan verwachten. Spannend hoor, niet precies weten wat je gaat ontvangen met de post. Foto’s zeggen immers niet alles.

Je hoort ook waarschuwen over marktplaats over oplichters enzovoorts. Stel je voor dat ik niets krijg opgestuurd. Ik ben dan toch weer zo goedgelovig en wil het goede in de medemens zien en hoop gewoon op goed resultaat! Idealistisch? Naïef? Wellicht wel.

Heb jij wel eens meegemaakt dat je werd opgelicht? Je hoort echt soms de wildste verhalen en ben benieuwd naar ervaringen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten