Knipselschoenen

Help vriendlief wil het onmogelijke (denk ik)!

Hier een man met een eigen wil. Jullie vast niet onbekend dames (en heren). En waarom veel geld uitgeven als het ook voor weinig kan, aldus mening vriendlief. Het gevolg is dat hij zichzelf – in mijn ogen – te kort doet op het gebied van schoenen. Een frustratie vanaf mijn zijde die ik graag zie veranderen, maar hoe?

Knipselschoenen

Nette schoenen voor weinig die lekker lopen gezocht!

Ok, het is wellicht een beetje gekscherend, maar ik heb een schat van een vriend die niet in wil zien waarom hij zichzelf af en toe best een beetje mag verwennen. Nu hoeven schoenen in mijn ogen niet duur te zijn en geen honderden euro’s te kosten, maar ik zie er totaal geen problemen in om voor een goed paar schoenen – waar je dan ook veel en lekker op loopt – rond de honderd euro uit te geven.

Even een opmerking tussendoor: ik ben geen schoenenverzamelaarster. Mijn damesschoenen komen zelden boven de 10 paar uit die ik geregeld draag, dus geen hele schoenenverzameling hier. Wellicht zou dit toenemen als ik het geld in de tuin uit de boom kan halen, maar aangezien ik andere zaken ook zeer belangrijk vind, houd ik het -naar ik begrijp voor een vrouw- graag bescheiden. 

Mooie nette schoenen, maar eigenlijk boven zijn budget

Knipselschoenen2Als ik een paar schoenen traceer online en deze laat zien is hij enthousiast, tot hij de prijs ziet van rond de 90 euro. Hoewel deze Choizz herenschoenen in mijn ogen zeer redelijk geprijsd zijn, vooral omdat ze behalve een nette uitstraling ook nog goed te dragen zijn onder een casual spijkerbroek én in de omschrijving worden omschreven als lekker lopend. Toch is zijn eerste reactie er eentje die zeer terughoudend is.

Als ik hem er dan op attendeer dat hij goedkope nette schoenen in de kast heeft staan, die er welliswaar zeer goed uitzien, maar werkelijk waardeloos lopen en hem blaren bezorgen, krijg ik zijn aandacht. Bij hoge uitzondering overweegt hij nu dan toch eens geld uit te geven aan iets duurzaams waar hij echt plezier aan gaat beleven. Al heeft hij wel de voorwaarde gesteld dat hij ze eerst in de winkel zelf wil gaan passen. Het zal mij benieuwen of hij deze keuze gaat waarderen boven het geldbedrag wat hij normaal wenst te spenderen.

Het is me al eerder gelukt om hem te overtuigen omdat er toen een paar schoenen werd opgestuurd om te reviewen. Dit kostte hem gevoelsmatig niets. Enkel of dit me ditmaal ook lukt puur op overtuiging, ik ben benieuwd.

Hebben jullie ook een man met een zeer eigen mening thuis op het gebied van geld aan zichzelf spenderen? Of ben jij een man die ook weinig geld uitgeeft aan zichzelf? Of juist wel?

 

Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten