|

Netflix kijken: Wat kijk je dan? En waarom?

Op de site van Linda kwam ik de Netflix Tag tegen en ik dacht: dit is nu echt iets wat voor mij van toepassing is. Aangezien Netflix kijken hier geregeld gebeurd. Misschien is ‘geregeld’ zelfs een understatement.

Lees je mee hoe ik Netflix heb leren kennen? Wat mijn aanraders zijn? En wat Riana van Netflix vindt?Netflix kijken

Netflix kijken in Huize Onlybyme

Wat was het moment dat je dacht ‘nu moet ik wel’ en een abonnement nam op Netflix?

Er werd 2 jaar terug veel reclame gemaakt voor Netflix, dus ik dacht laat ik eens een proefmaand doen en kijken hoe en wat. Toen keek ik niet heel veel dus zelfs het abonnement weer gestopt na 3 maanden. Het was toen zomertijd, de minst geschikte tijd om te starten. In de winter dacht ik, laat ik weer eens een maandje doen. De eerste serie werd afgekeken, gevolgd door de volgende en ik was verslaafd. Vooral omdat je kan pauzeren en later verder kijken. Het grote pluspunt in mijn ogen en uiteraard geen reclame! Hier een dame die ineens moe is en dan wil gaan slapen. Hoeveel films of series ik daardoor niet heb afgekeken, waarschijnlijk honderden.. vanaf nu hoeft dat niet meer. Ben ik moe, of moet ik iets doen op een ander tijdstip van de dag. Ik onderbreek het kijken en ga later weer verder. Echt ‘de’ reden waarom ik verslaafd raakte!

Hoe vaak kijk je naar Netflix?

Vrijwel dagelijks en sinds een maand dochterlief ook meerdere malen per week. We hebben inmiddels Netflix voor twee schermen, want als zij naar een kinderserie kijkt en mama in de relax-modus schiet, kan zij op de kleine laptop iets kijken wat niet zo geschikt is voor kinderen.

Waar kijk je naar Netflix?

Bijna altijd beneden op de bank, heel soms in bed en ook in bad wel eens. Maar dat zijn echt uitzonderingen. Sinds ik eindelijk van mijn slaapproblemen af ben, probeer ik niets anders meer te doen in bed dan slapen of knuffelen met dochterlief!

Zijn er series die je wel kijkt, maar eigenlijk niet echt leuk vind?

Soms probeer je wat en haak je af. Zo is de nu zo immens populaire serie House of Cards, hier tot nu toe ergens in seizoen 1 of 2 blijven steken. Het is zeker een goede serie, maar heeft wat concentratie nodig en vaak ben ik moe als ik wil televisie staren en dan is dat me vaak net te heftig. Dus het staat in de wacht voor een ander moment.

Wat is je favoriete Netflixhapje en drankje?

IJs, zonder enige twijfel! En dan het liefst een bepaalde smaak van Hertog, stroopwafel of als ik in mijn periode zit, de choco brownie smaak.

Is er een serie die je samen met je partner kijkt?

Bij gebrek aan partner NEE en samen met Riana kijken gebeurd wel, ik kijk dan ongeconcentreerd mee (veelal naar een aflevering die ik al meerdere malen heb gezien).

Wat is je favoriete Netflix original?

Het grappige is dat ik ‘toevallig’ nog niet veel original Netflix producties heb gekeken en geen van mijn favorieten valt tot nu toe onder deze categorie. Dus een vraag voor de toekomst!

Wat zijn je top-5 Netflix aanraders voor volwassenen?

  • The Blacklist
  • Luther
  • The mentalist
  • Lie to me
  • The Fall

Het betreft CIA / FBI achtige series met veelal een zaak die opgelost dient te worden. De steeds weer verschillende invalshoeken blijven me vermaken. Momenteel ben ik de vele afleveringen van The Mentalist aan het bekijken. Gewoon weg zalig en goed voor de ontspanning aan het einde van de dag of even tussendoor als ontspanning.

Welke vijf series kijken je kinderen graag?

Als topper ver bovenaan kijkt Riana naar Casper en Emma en als mama vraagt om een andere keuze komen de volgende 4 ook geregeld ter sprake.

  • Sien van Sellingen
  • Sophia het prinsesje
  • Casper en Lisa
  • Mickey Mouse Clubhouse

Films duren Riana nog te lang. Concentratieboog is nog niet groot genoeg.

Welke serie zou je niet snel kijken?

Geen idee. Heb nog niet echt een totale weerzin tegen een bepaalde serie. Veelal kijk ik nadat ik een serie geheel heb gezien naar wat me daarna aanspreekt (hangt van het moment af) en ga dan weer verder kijken.

Zelf zou ik niet snel kinderseries bekijken, maar met Riana mag ik er meer dan lief naar ‘meekijken’. Vooral als ik de zoveelste keer een aflevering van Casper en Emma zie, wordt het me wel eens iets teveel van het goede. Heerlijk die periode van kleuters waarin herhaling favoriet is. Niet enkel Netflix hoor, ook Sinterklaas blijft terugkeren of de theatervoorstelling Rapunzel. We mogen deze maand weer naar het theater, ik hou nu al mijn hart vast haha.

Wie is je favoriete acteur / actrice uit een Netflixserie?

Ok, ik ben dus heeeeeel slecht met namen. En heel eerlijk, het interesseert me ook niet. Net als met auto’s, ik weet nooit wie en welke auto rijdt en waarom een auto echt super is. Is gewoonweg een desinteresse van me om dat soort details te onthouden.

Wat zijn series die volgens Netflix op dit moment jouw beste keus zouden zijn?

Een moeilijke vraag. Dat is namelijk voor iedereen zo verschillend. Zo heb ik totaal andere series dan Linda, waar ik deze Tag vandaan heb gehaald. Dus anders dan aanraden mijn favorieten eens te bekijken kan ik niet.

Wat staat er nog op je kijklijst?

Bijna geheel Netflix en die wordt steeds verder uitgebreid haha. Vooral dan de series in de misdaadhoek. Maar ook House heb ik op televisie altijd graag gekeken en slipt er nu wel eens tussendoor.

Op welk volgend seizoen kun je niet wachten?

The blacklist en The Fall.

Welke series / films zou je graag op Netflix willen zien?

CSI, Bones, The X-files, Without a trace, 24, Numbers, etc.

Zou je nog zonder Netflix kijken kunnen?

Kunnen wel, willen niet! Je kan zonder heel veel luxe, maar je raakt eraan gewend. Zoals met elke verslaving wil je dat liever niet meer missen en ja ik beken een Netflix verslaving te hebben, al weet ik het te beperken en ben ik geen serie junk die een hele dag een hele serie gaat zitten bekijken. Daarvoor is mijn agenda teveel gevuld met andere leuke dingen in het leven. Gelukkig! Maar soms een paar afleveringen achter elkaar komt heus voor!

 

Ben je ook een Netflixfan? Voel je dan vooral heel vrij om hem over te nemen met verwijzing naar de bedenker Linda.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten