Baby in het gezin 2

Na de bevalling begint een nieuwe fase: baby in het gezin

Baby in het gezin 2 1

Uiteraard is deze nieuwe fase mij al bijna 9 jaar bekend, sinds de geboorte van dochterlief. Lang voordat ik zwanger werd van onze nu inmiddels ruim 4 maanden oude kanjer.

Ineens‘ kwam toen het bewustzijn dat ik nooit meer zomaar ‘even‘ de deur uit kon lopen. Niet ‘even’ sleutels pakken en de deur dichttrekken. Dat was er van de een op andere dag niet meer bij. Alles dient gepland te worden. Letterlijk alles.

Ouderschap betekent zorgen voor je kind(eren)

Vanaf het moment dat je zwanger bent begint de verandering. Je dient niet meer enkel aan jezelf, maar ook aan het belang van je kind te denken. Na de geboorte neemt dit in het extreme toe. Feitelijk zet je jezelf tijdelijk ‘on hold‘ en is de baby alles waar het om draait.

Je dagen zitten ineens vol met voedingen, luiers, slaapjes en alles wat er bij een baby komt kijken. Daarmee ben je zeker bij je eerste kind erg druk. Je dient een ritme te krijgen waardoor je op de ‘automatische piloot‘ zorgt dat je kind op tijd zijn voedingen, verschoningen, knuffeltijd en slaaptijd krijgt. Daarnaast is het ook nog belangrijk dat er wat me-time voor jezelf overblijft én voldoende slaap om in staat te zijn voor je kleine spruit te kunnen zorgen. Een hele klus.

Bij de tweede gaat het (weet ik nu uit ervaring) stukken eenvoudiger. De kleine gaat direct mee in het al aanwezige dagritme waarin je rekening houdt met je al oudere kind. Uiteraard moet je dit ritme aanpassen en neemt de zorgbelasting weer toe. Maar het is geen zoeken meer naar een ritme waarbij je altijd rekening houdt met je kind(eren) als een tweede natuur. Je herinnert je direct weer hoe het destijds ging en pakt dit zonder problemen op.

Vooraf zaken regelen voorkomt stress

Na de komst van je kleine spruit verandert er heel veel. Zorgen dat alles vooraf al goed is geregeld scheelt na de bevalling veel stress. De zorgverzekering als je zwanger bent van Zilveren Kruis helpt zwangeren en net bevallen vrouwen, door een deel van de te regelen zaken uit handen te nemen. De link toont een overzicht met vergoedingen per gekozen dekking. Je weet direct waar je bij welke dekking recht op hebt. Ook indien je enkel de basisverzekering kiest.

Toen ik zelf zwanger was schreef ik de blog: Zwanger, wat moet er allemaal geregeld worden. Meer dan je direct denkt! Het bevat in grove lijnen in 7 punten wat je allemaal dient te regelen en gaf mij houvast. Je hebt je hoofd al genoeg in de wolken en wordt overladen door emoties. Bij mij schepte het uitzoeken van de zaken die geregeld diende te worden rust. Wellicht heb jij er ook iets aan. Daarnaast is het zinvol om naar de financiële veranderingen te kijken..

Ouderschap verandert je leven voorgoed: ik had het niet willen missen!

Ja, het is wennen, mama zijn. Althans ik vond het wennen. De onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je baby is ontzettend bijzonder om te ervaren en nergens anders mee te vergelijken. Alle slapeloze nachten, opvoedstress, onenigheid met je partner over de opvoeding, en andere mindere kanten van het ouderschap zijn niets vergeleken bij de oneindige liefde die je voelt voor je kinderen. Ook als je ze meerdere malen per dag achter het behang wilt plakken, omdat ze al je energie opslurpen, niet luisteren, of op je zenuwen werken wanneer je zelf niet je dag hebt.

Mama zijn is voor mij de meest bijzondere gebeurtenis in mijn leven. Het verandert je van het ene tot op het andere moment totaal.

Disclaimer: Dit artikel betreft een samenwerking .

baby in het gezin

Leuk dat je deze blog op Onlybyme hebt gelezen.Voel je vrij deze of één van de andere pins te repinnen. Alvast bedankt voor het doordelen!

Gerelateerde lifestyle blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten