pexels elina sazonova 2072584 scaled
|

Mooi haar tijdens de winter met deze 5 tips!

Tijdens de winter is het vaak lastiger om mooi haar te behouden dat straalt. Door het koude weer en de verwarming in huis is ons haar droger en sneller pluizig. Het kan ook zo zijn dat je tijdens deze tijd van het jaar meer last hebt van haaruitval. En dat helpt natuurlijk niet mee om een mooi kapsel te kunnen creëren. Daarnaast dragen we vaker een sjaal of muts als we de deur uit gaan, waardoor ons kapsel ook zo weer in de war zit. Daarom 5 handige tips om alsnog mooi haar tijdens de winter te hebben.


mooi haar tijdens de winter
Bron Pexels

Met deze 5 tips voor mooi haar tijdens de winter kom jij stralend voor de dag:

Tip 1: Je haar wassen wanneer het nodig is

Veel mensen wassen hun haar wanneer ze onder de douche staan. Maar wist je dat het juist goed is om ook een keer een wasbeurt over te slaan. Het wassen van je haar zorgt er namelijk voor de je hoofdhuid erg schoon wordt en natuurlijke oliën die je hoofdhuid en je haar beschermen hierdoor verdwijnen. Was je haar daarom 1 á 2 keer in de week en je zal zien dat je haar steeds sterker en mooier wordt.

Tip 2: Mooi haar door natuurlijke haarverzorging

In veel shampoo’s en conditioners zitten chemicaliën als parabenen en sulfaten. Ze lijken je haar echt te voeden en schoon te maken, maar eigenlijk zijn deze producten zo agressief dat ze juist de kwaliteit van je haar en hoofdhuid verminderen. Het is dan ook aan te raden om producten te gebruiken zonder deze toevoegingen. Zorg er daarnaast ook voor dat de shampoo en conditioner helemaal uit je haar wast, zodat het niet op je hoofdhuid blijven zitten.

Tip 3: Verzorg je haar

Je haar verzorgen is eigenlijk heel simpel. Met een fijne haarolie of een haarmasker krijgt jouw haar direct meer kracht en zal het meer gevoed worden. Ook is het fijn om regelmatig je hoofdhuid met je vingertoppen te masseren, zodat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Op deze manier zal je haar ook beter kunnen groeien. En let tenslotte op je voeding om van binnenuit je haar, huid en nagels te voeden.

Tip 4: Voorzichtig borstelen

Je haar is erg kwetsbaar tijdens deze maanden. Heb je je haren gewassen, dan is het goed om je haar niet te hard te borstelen. Nat haar breekt sneller. Borstel je haar zacht en rustig of wacht totdat het droog is. Laat het haar ook het liefst door de lucht drogen in plaats van door middel van een föhn.

Tip 5: Mooi haar door een goede knipbeurt

Het is erg goed voor je haar om regelmatig naar de kapper te gaan. Ook al heb je lang haar en vind je het niet nodig om er een stukje af te laten knippen. Het knippen van de puntjes zorgt er namelijk voor dat je haar er gezonder uitziet en minder snel in de knoop gaat.

Hopelijk helpen deze tips jou om met mooi haar tijdens deze winter de deur uit te gaan!

disclaimer jpeg e1671742002932


—-

Volg jij Onlybyme al? Alle blogs verschijnen op Bloglovin’ en daarnaast is Onlybyme vinden op: PinterestFacebookInstagram 

Deze blog betreft een gastblog geschreven door Iris.

Ook interesse in het schrijven van een gastblog of een andere vorm van samenwerking? Laat het me weten via de mail.

Eerder verschenen blogs:

Verstandskies oorzaak van hoofdpijn?

Overweeg jij een maagverkleining? | 10 tips en ervaringen

Voorbereidingen coloscopie – Wat kan je verwachten?

De koude griep? Bestaat dat?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten