Migraine: het kan behoorlijk je leven verzieken!

Weer net een mail geschreven aan mijn stagementor dat ik ‘weer’ mezelf afwezig moest melden voor vandaag. Maandag begon het al met knallende koppijn maar was het met pijnstillers te onderdrukken… gisteren steeds meer hoofdpijn en gisteravond werd het migraine…. kotsmisselijk, geen licht en geluid meer kunnen verdragen en zo de nacht door… vanmorgen om 5 uur laatste keer overgegeven. En nu, kapot…

 

Dadelijk dochterlief naar school brengen en vanmorgen heel rustig aan maar. Nog wat slapen als dat wil lukken en verder uit het licht blijven.

Dit is nu precies één van de hoofdredenen waarom ik mijn opleiding aan de Pabo stopzet. Ik ben zo vaak lichamelijk niet fit en dat moet je wel zijn voor een klas met kinderen. Het idee nu voor een 30-tal kinderen te moeten staan en deze les te geven. Het is gewoon geen haalbare kaart. Te hectisch, teveel input. Helaas heb ik heel veel last van hoofdpijnaanvallen en geregeld een migraineaanval tussendoor. Stress is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak, maar daar heb je niet altijd invloed op. Ook geeft dochterlief me regelmatig een virus mee en mijn weerstand is drie keer niets geworden gedurende de laatste 4 jaren, dus ik krijg alles mee. Loop nu ook weer te snotteren.

Toch is het wel balen dat het zo tegenzit. Ik ben niet echt een opgever en wil graag volbrengen waar ik aan begin. Stoppen na de Propedeuse is een goed besluit, hoezeer niet iedereen rondom me heen hiervoor begrip kan opbrengen.

Ik baal als een stekker (en heb een ^&*()%^&*humeur op dit moment)!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten