Autopech

Meest voorkomende oorzaken van autopech

Tegenwoordig zijn auto’s onmisbaar in de moderne samenleving waarin we nu leven. Wereldwijd zijn er ruim een miljard auto’s op de weg. Zelfs in de randstand in Nederland nemen de auto’s steeds meer toe, terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om met het openbaarvervoer te gaan. Maar wat zijn nou de meest voorkomende redenen van autopech? In dit artikel bespreken we een aantal auto onderdelen en vind je het antwoord.

Meest voorkomende oorzaken van autopech; afbeeldingomschrijving: open motorkap auto; #autopech #autoonderdelen #oorzakenvanautopech

Auto onderdelen die vaak de oorzaken van autopech zijn:

Accu

Volgens de Duitse automobilistenvereniging , is de accu de zwakste schakel in motorvoertuigen met als gevolg dat het ook de meeste defecten veroorzaakt. Deskundigen hebben aangetoond dat het aan het hoge stroomverbruik ligt. Hier doel ik op het verwarmen van de stoel, stuur, de ruiten en bijvoorbeeld de buitenspiegels. Daarbij komt ook nog de ventilatie van het airconditioningsysteem, de verlichting, radio en de navigatie. Door de hoeveelheid stroom die verbruikt wordt kunnen er ook lekstromen ontstaan. Dit heeft dermate invloed op de accu zonder dat je erbij stil staat.

Meestal gaat een accu vier tot vijf jaar mee, dat verschilt natuurlijk in hoeverre je er zuinig mee omgaat om schadelijke omstandigheden te voorkomen. Waar je ook op moet letten is dat als een auto wat langer stilstaat je de stroomverbruikers uitschakelt, zoals het dimlicht. Een defecte generator kan een ongemerkt effect hebben op de accu. Handig is om na een accustoring ook het laadapparaat even te controleren om beschadigen aan de nieuwe accu te voorkomen.

Injectie en ontsteking

De bougie kan versleten zijn, dit kan je in principe zelf vervangen indien je de juiste gereedschap bezit. Als er problemen met het brandstofinjectiesysteem zich aanhouden zijn er ook gespecialiseerde garages om dit te verhelpen. Tijdens het tanken kan het altijd voor komen dat je benzine bij een dieselauto tankt. Dit levert uiteraard problemen op en kunnen het volledige systeem vernietigen. Defecte of versleten brandstoffilters kunnen ook het injectiesysteem beschadigen. Brandstoffilters moeten dus om de zoveel tijd vervangen worden.

Banden

Volgens onderzoek heeft 1 op de 4 automobilisten wel eens last gehad van een lekke band. Hierin wordt beschreven dat het vaak komt door de automobilist zelf. Dit kan bijvoorbeeld door over stoep(randen) heen te rijden, te lage luchtdruk in de banden, leeftijd van de banden en niet genoeg profieldiepte.

Motorschade

De motor zelf krijgt vrijwel zelden beschadigen, toch heeft 20% van de automobilisten last van storingen met de motor. Het kan zijn dat de motor oververhit raakt en daarvoor zijn meerdere oorzaken te bedenken. Bijvoorbeeld te weinig koelvloeistof, defecte thermostaat of fan. Daarom is het handig om vooraf regelmatig de koelvloeistof te peilen om er zeker van te zijn dat de storing in ieder geval niet veroorzaakt wordt door je eigen nalatigheid.

Bron: Carpardoo


Gerelateerde blogs:

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten