lp make over post fb
| |

Slaapkamerstyling: een royale beachlook!

Onze slaapkamer was best mooi, maar nog behoorlijk kaal. En toen won ik een make-over voor de slaapkamer! Wat gebeurt er allemaal wanneer een team van professionals voor een dag je huis overneemt?

make-over

Een mega-zolder

Toen we tien jaar geleden verhuisden naar dit huis was ik hoogzwanger van de eerste. De eengezinswoning was in onze ogen gigantisch, vergeleken met het appartement waar we vandaan kwamen. Met twee grote en een kleine slaapkamer op de eerste, één kind op komst en de wens om er later hooguit nog eentje bij te krijgen, hadden we niet direct de behoefte om iets met de grote open ruimte op zolder te doen. Flashforward bijna tien jaar en twee kinderen later. Dat kleine slaapkamertje is prima voor een baby, maar voor een zevenjarige dame met een harem aan knuffels die heel graag met vriendinnen op haar kamer speelt, werd het toch wel erg krap.

En dus volgde de grote verbouwing. We lieten een vliering aanleggen, want ja, die zooi die zich in die jaren had opgehoopt op de zolder moesten we toch ergens laten. Daaronder maakten we een grote slaapkamer met washok en open inloopkast. Echtgenoot en ik verhuisden naar boven, waardoor onze dochter mooi onze kamer met grote ingebouwde kledingkast kon betrekken.

Tijd voor een make-over

Dmake-overaar lagen we dan op onze strakke, lichte zolder. We kochten er ook meteen maar een nieuw bed bij. Wat een rust en wat een heerlijkheid. Nog wel een beetje kaal. Ok, er stond een tv van driehonderd inch ofzo (volgens mijn man minimaal even belangrijk als een goed bed), maar echt sfeervol kon je het nog niet noemen. We hadden heus wel over styling nagedacht: op papier zouden we op onze slaapkamer echt een mooi strandhuisgevoel creëren. Afgezien van het blauw maken van een muur hadden we alleen nog niet echt de moed verzameld om daar ook echt mee aan de slag te gaan. In een druk leven met een baan en kleine kinderen ben ik ‘s avonds al blij dat ik mijn bed zie… Toen ik een mailtje kreeg van Beter Bed dat ik met hun adventkalender-actie een slaapkamermake-over had gewonnen, kon ik dus ook mijn geluk niet op!

Nachtmerries en nieuwsgierigheid

De term make-over riep bij mij associaties op met ‘In Holland staat een huis’, een televisieprogramma van vroeger. Voor de jongere lezers: dit was een show waarin buren elkaars huis verbouwden en dan gerust een doorzichtige rioolbuis aanlegden in je woonkamer. Gelukkig hoefde ik geen nachtmerries te hebben van een paar kuub zand op de slaapkamervloer of oranjepaars gestipte muren. Vooraf konden we wat voorbeelden geven van de gewenste stijl en Beter Bed gaf aan dat ze hier rekening mee zouden houden. En of ik het goed vond dat ze het moodboard nog niet met mij deelden, want ze wilden mij graag verrassen. Natuurlijk! Ik was helemaal niet nieuwsgierig verder…

Kinderen in het complot

Op de geplande dag stond er een heel team in de berg sneeuw voor de deur, inclusief een styliste en een klusjesman. Na even op temperatuur gekomen te zijn, gingen ze meteen aan de slag. Het eindresultaat van de make-over moest een verrassing blijven. Ik kreeg daarom uitdrukkelijk het verzoek om mij niet te laten zien op de bovenste verdieping. Als je brandt van nieuwsgierigheid is dat best een uitdaging, kan ik je vertellen! De kinderen, die vanwege de vakantie thuis waren, vonden het natuurlijk heel gezellig om zo’n hele ploeg in huis te hebben. Ze gingen dan ook regelmatig even naar boven om de klussers van hun werk te houden. Van het team kregen ze de instructie om niets te verklappen en die taak namen ze erg serieus. Meer dan een geheimzinnig lachje zat er bij mijn dochter niet in, terwijl mijn zoon droogjes meldde: “Mam, je gaat straks echt huilen. Ik vertel alleen niet of het van blijdschap of verdriet is.”

 make-over

De onthulling

ToeSlaapkamer make-overn ik eindelijk naar boven mocht om het eindresultaat te bekijken was ik enorm blij verrast. Wat hebben ze in korte tijd een prachtig resultaat weten te bereiken! Ik was al best blij met mijn slaapkamer, maar dit is echt wel een ander verhaal. De styliste van Beter Bed heeft onze wensen heel goed begrepen en de zolder weten om te toveren tot een luxe ruimte met een warme beachlook!

De iets-te-felle blauwe muur achter ons bed is nu rustig wit aan de bovenkant en onder zacht grijsgroen. De scheidslijn tussen de kleuren is kaarsrecht, zo zie je maar weer dat schilderen ook echt een vak is. Op de afscheiding is een plankje bevestigd. Het leuke daaraan vind ik dat je daar zelf eenvoudig steeds wat anders mee kan doen. Bijvoorbeeld door het anders neer te zetten of de inhoud van de lijstjes te vervangen met andere foto’s of beelden.

De meerwaarde van een styliste

Het blauwgrijze beddengoed is helemaal onze smaak en voelt heerlijk warm en royaal. De planten geven kleur aan de ruimte, maar zorgen ook voor een fijn slaapklimaat met voldoende zuurstof. Met wat nieuwe decoraties (I love de nachtlampjes!) is de aankleding echt helemaal af. Wat hebben we heerlijk geslapen in onze nieuwe kamer. We vonden het bijzonder om te zien hoe een styliste met relatief eenvoudige ingrepen een ruimte zo’n metamorfose kan geven. Inmiddels is onze woonkamer ook wel weer aan een update toe. We overwegen serieus om hierbij daadwerkelijk een professional in te huren om te zorgen voor een sfeervol geheel en nèt even dat beetje extra wat je zelf niet zo snel bedenkt.

Slaapkamer make-over

Disclaimer: Dit artikel is zonder samenwerking tot stand gekomen. Het winnen van de slaapkamermake-over staat volledig los van dit blog. De foto’s gebruikt in deze tekst zijn eigendom van Beter Bed en mogen niet zonder toestemming van Beter Bed of Onlybyme worden gebruikt. Beter Bed heeft Ilona/Onlybyme toestemming verleend gebruik te maken van hun foto’s.

Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten