IMG 4823 1
| |

LIDL Kerstboom, kwaliteit voor Lidl prijs

IMG 4823 1Een kerstboom blijft iets magisch hebben. Vooral kinderen blijven er naar kijken. Dochterlief was erg blij toen gisteren het pakket arriveerde van de LIDL kerstboom en ze deze mocht uitpakken. Vandaag was er tijd en energie (helaas blijft de buikgriep wat hangen), om de boom neer te zetten. Een boom die helemaal perfect voor ons knusse woonkamerhoekje gemaakt lijkt. De vorige boom was nogal breed onderaan, waardoor deze nogal massaal overkwam. Deze pas echt helemaal perfect! 

De LIDL kerstboom

Vaste bezoekers weten, ik ben best een echte LIDL fan, vooral van de Non Food hoek. Heel vaak kan ik daar voor goede producten slagen zonder meteen de hoofdprijs te betalen. Toen ik zag dat ze een kerstboom hadden, wilde ik die ‘hebben’. Waarom?

  1. De afmetingen spraken me aan: niet te hoog (150 cm) en niet te breed (80 cm).
  2. De prijs sprak me aan: €22,99 incl. standaard.
  3. Super nieuwsgierig naar de kwaliteit, na 2 bovengenoemde pluspunten.

Een Close Up

IMG 4829 e1449683279608 1

Riana voelt of de LED lichtjes (ook van de LIDL ad €19,99) warmte afgeven. Uiteraard is dit niet het geval, alles blijft netjes koel, ook de transformator blijft relatief koel. De warme gloed van deze LED lampjes is fijn voor de ogen en geeft meer het ‘oude’ lampjes gevoel, niet het felle licht wat je tegenwoordig nog wel eens tegenkomt bij de zuinige LED verlichting.

Mijn bevindingen over de LIDL kerstboom

Het opzetten is zeer simpel. Waar ik gelijk blij van werd, was de standaard. Niets geen schroefgedoe om een standaard in elkaar te zetten, het is een kwestie van openklappen en het staat. De stam van de boom is opgedeeld in 3 gedeeltes die makkelijk in elkaar schuiven. De onderste aandraaien met een drietal draaischroeven en de basis staat dus met enkele minuten. De takken zijn handig genummerd van 1 t/m 5. Dochterlief zocht de takken bijeen, de bovenste rijen hing ik erin, de onderste deed ze zelf (kind van de was doen). Het uitvouwen gingen ook goed. In de gehele boom trof ik 1 mini takje aan dat half afgebroken was (kan gebeuren), verder had ik niet het idee dat je door het uitvouwen snel het risico loopt dat de takken breken. Nadat de boom stond en uitgevouwen was viel het aantal ‘naalden’ op de grond me erg mee, zeker als ik het vergelijk met de vorige boom, die voor mijn gevoel haast meer liet vallen dan een échte boom.

Het versieren & resultaat

Gaat erg makkelijk, ook hier is de smalle omtrek een voordeel. Je kan er makkelijker omheen en bij. De lichtjes gingen er stukken sneller in als voorheen en de slingers hingen snel. Zelfs kleuterlief kon er super goed mee uit de voeten. Zij bepaalde de kleurstelling, Mama begeleidde her en der en dit is het resultaat geworden. Ja, zonder ballen nog. Nergens echt nergens, die kleine gruwel haakjes te vinden. Ze kosten geen drol, maar niet in huis dus, of ja wel ergens in huis in doos X, daarin beland tijdens de verhuizing en voor het moment onvindbaar. Dus dat wordt morgen op naar de winkel en een doosje haakjes scoren, zodat dochterlief met de plastic ballen aan de gang kan. Niet dat het voor mij hoeft, mij is de boom zo ook al goed, maar haar “feestje” zullen we maar zeggen.

LIDL kerstboom

Conclusie

Lidl stelt me weer erg tevreden. De boom voldoet aan mijn verwachtingen. Je kan voor deze prijs, geen kwaliteit verwachten van top  kunstexemplaren van een veelvoud van deze prijs, maar in zijn prijscategorie en iets daar boven, wat mij betreft zeker een goede aanrader. Ook de lampjes kan ik aanbevelen. LED lichtjes zijn wat duurder in aanschaf, maar de energierekening is een stuk aardiger na een maand branden. Ook is de levensduur veel langer, al met al uiteindelijk een goede beslissing om op over te stappen, al is het maar als bijdrage aan het milieu.

 

Disclaimer: de kerstboom is door LIDL als reviewexemplaar aan Onlybyme ter beschikking gesteld.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten