20190613 151847
|

We hebben een luxe keuken in ons huurhuis | CO#43

20190613 151847

Al zouden we voor de keuken in een koophuis een andere look hebben gekozen. Begrijp me niet verkeerd: we zijn echt heel blij met ons huurhuis en de keuken is netjes en strak.

Bewust zo gekozen dat hij bij veel mensen in de smaak zal vallen. Uiteraard voorzien van de nodige gemakken en de uitstraling is echt netjes. Je weet echter dat een huurhuis altijd elementen zal hebben die je in een koophuis (zeker als je daar lang wilt blijven wonen) zou willen veranderen.

Deze keuken is mooi en wordt niet vervangen; wel uitgebreid.

De keuken is nieuw geplaatst en voorzien van goede apparatuur. Ik kan er nog wel het een en ander aan eigen smaak aan toevoegen. De keuken is in deze opzet namelijk wat te klein om uitgebreid in te kunnen koken. (Deze hobby-kokkin kan niet op kleine werkruimte veel tegelijkertijd bereiden, daar ik niet de meest georganiseerde nette kok ben. Naderhand is het vaak oorlog in de keuken en ben ik dankbaar voor de vaatwasser die al snel een boel chaos weet om te toveren in schone vaat.)

Extra werkruimte en keukenkastjes

Extra werkruimte en ook opbergruimte voor een deel van de keukenspullen is dan ook gewenst. Grote kans dat deze uitbreiding een beetje een mix zal zijn van een stijl die ik zelf zou uitkiezen en toch passend bij de huidige keuken. De kans dat er landelijke invloeden worden toegevoegd is dan ook groot. Er is nu al een granieten werkblad aanwezig, dus daar kan ik direct al iets mee.

Landelijke invloeden vind ik erg mooi in keukens.

WhatsApp Image 2019 08 29 at 16.21.36
©Barbara Oosthoek

Zoals je ziet is er nog wel wat verbetering mogelijk. De keuken is mooi, zolang je de andere zijde van de keuken niet ziet. Het is op zijn zachts gezegd nogal een bij elkaar geraapt zooitje. 😉

Nu is er tegenwoordig heel veel moois te krijgen op keukengebied. Ik werd direct enthousiast van de uitgebreide collectie landelijke keukens bij Keukenmaxx.nl. Graag laat ik je een deel zien van de inspiratie die ik daar heb opgedaan.

Keukenmaxx inspiratiefoto 1
Keukenmaxx inspiratiefoto 2
Keukenmaxx inspiratiefoto 3
Keukenmaxx inspiratiefoto 4
Keukenmaxx inspiratiefoto 5
Keukenmaxx inspiratiefoto 6
Keukenmaxx inspiratiefoto 7

Na 7 foto’s ben ik maar gestopt. Zoveel moois is daar op de website te zien. Ik kan daar echt van genieten. En ik zie wel mogelijkheden om wat landelijke invloed toe te voegen aan onze huidige strakke keuken.

Nu nog keuzes maken, iets wat ik nogal moeilijk vind de laatste tijd, zo schreef ik daar eerder deze week over in de blog over de keuze voor een hoekbank of 3-zits bank. Daarbij is het ook nog eens zaak de kosten in de gaten te houden. De verhuizing kost altijd meer dan vooraf beraamd en sommige zaken zullen dus op de langere baan worden geschoven. Nu staat de keuken wel vrij snel op het programma om aan te pakken (de uitbreiding), maar tot die tijd red ik me wel met de eetkamertafel als extra werkruimte. 😉

Blijven we hier wonen of toch nog naar een koopwoning in de (nabije) toekomst?

Wellicht gaan we in de toekomst nog verhuizen naar een koopwoning, al bevalt ons deze huurwoning boven verwachting goed. Het is een woning in de vrije sector en daardoor voorzien van de nieuwste voorzieningen qua energiebesparing. Er ligt op alle verdiepingen vloerverwarming, er is centrale ventilatie aanwezig, alles is mega goed geïsoleerd en geluiddicht en ook nog eens gloed nieuw.

We zijn bofkonten dat wij deze woning in nieuwstaat mochten betrekken als eerste huurders. Een koophuis hadden we enkel in nieuwstaat zo netjes kunnen aantreffen. En dat we hier voor in aanmerking kwamen, in de korte tijd waarin we zijn verhuisd is gewoon heel veel geluk hebben. Dit realiseren we ons heel goed.

Vroeger zou ik altijd hebben gezworen bij een koophuis, al is het maar het opbouwen van kapitaal. Tegenwoordig denk ik daar anders over. Materieel is veel minder belangrijk dan Immaterieel. Liefst hebben wij aan het einde van ons leven een dik boek vol met herinneringen van momenten met dierbaren. Dat hoeft niet in een perfect huis, zeker niet ‘nog perfecter‘ dan deze. Ik realiseer me heel goed dat dit een huis is waar velen enkel van kunnen dromen. We kunnen financieel goed rond komen en wonen in een rijk land. Ik wil dan ook nogmaals benadrukken dat ik erg blij ben met deze woning zoals we deze als cadeautje hebben gekregen. (Zo voelt het.)

Enkel is het nu eenmaal zo dat een huurhuis nooit echt van jezelf wordt. Uiteraard kan je er heel veel aan veranderen, maar doe je dat wanneer je weet dat je bij een verhuizing alles achter laat of zelfs dient te verwijderen? Wellicht als je kan inschatten dat je er vele jaren blijft wonen, maar zolang dat dat niet het geval is, zijn wij erg content met hoe het nu is. Het voelt als het winnen van de loterij der huurwoningen.

Disclaimer: de foto’s gebruikt in deze persoonlijke blog zijn afkomstig van © Keukenmaxx, welke Onlybyme toestemming heeft verleend deze te gebruiken. Op alle foto’s berust copyright. Het is toegestaan deze foto’s te repinnen op eigen borden op Pinterest.


Landelijke invloeden in de moderne keuken., toont afbeeldingen van moderne keukens met landelijke invloeden en omschrijvende teksten.

Leuk dat je deze blog op Onlybyme hebt gelezen.


Gerelateerde lifestyle blogs

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten