Koffie met melk

Koffie met melk drinken: ken je deze varianten al?

Drink je je koffie graag met melk? Heerlijk: het is net wat zoeter en romiger dan de standaard zwarte koffie. Maar welke soorten koffie met melk bestaan er eigenlijk allemaal? Het zijn er toch behoorlijk veel! In dit artikel sommen we de populaire opties voor je op.

Koffie met koffiemelk

koffie met melk

De meest standaard vorm van koffie met melk? Dat is toch wel koffie in combinatie met koffiemelk. Dit wordt al enorm lang gedronken! Het is lekker eenvoudig: je gooit een scheutje koffiemelk in je kopje koffie, en meer hoef je er eigenlijk niet aan te doen. Het maakt de koffie net wat zoeter, maar verder smaakt het misschien niet heel bijzonder. Zie koffiemelk als een goede basic om in huis te hebben als je je koffie graag wat romiger en zachter hebt! Je kunt het lang bewaren, dus dat is ook mooi meegenomen.

Cappuccino

De cappuccino is ook alom bekend. Veel mensen bestempelen dit als de favoriete koffiesoort met melk. En dat is niet gek! Het smaakt zo lekker romig en luxe. Een cappuccino is echt een traktatie, die je ook thuis best eenvoudig kunt maken. Naast koffie kopen heb je dus melk nodig, het liefst volle melk. Bij sommige koffiezetapparaten, zoals volautomatische koffiemachines, is het maken van een cappuccino heel simpel. Je kunt het pak melk ernaast zetten met een buisje erin – en het drankje wordt voor je gemaakt. Maar ook een melkschuimer is een idee, of klop melk op in een pannetje. Stop zowel melkschuim als opgewarmde melk in het kopje: het gaat nu juist om de combinatie.

Latte macchiato

Zie je je koffie liever nog meer als een toetje om van te genieten? Probeer dan eens een latte macchiato! Hier wordt nog meer melk en melkschuim aan toegevoegd, wat de koffie dus nog zoeter en romiger maakt. Het is best een groot drankje: je hebt er een lang glas of een hoge beker voor nodig. Eerst voeg je de melk en het melkschuim toe aan het glas. Vervolgens giet je hier de koffie overheen: kies altijd voor espresso, omdat je een intense smaak nodig hebt. Hiermee creëer je de iconische laagjes waar een latte macchiato zo bekend om is. Een kunstwerk in een glas!

Flat white

Een onbekendere variatie van koffie met melk is een flat white. Vooral in Australië wordt deze koffiesoort veel gedronken, maar ook in Europa wint de flat white aan terrein. Het lijkt op een cappuccino, maar omdat je er minder koffieschuim indoet, blijft de sterkere koffiesmaak beter behouden. Het is dus maar net waar je van houdt!

Koffie met plantaardige melk

Hoewel veel mensen bij de bovenstaande opties aan koffie met koemelk denken, is het ook steeds gebruikelijker om plantaardige melk te gebruiken. Dit doen vegans bijvoorbeeld, maar ook als je geen vegan bent, kun je dit prima uitproberen. Het smaakt namelijk echt wel wat anders! Sommige plantaardige melksoorten zijn wat zoeter, zoals amandelmelk. Maar ook havermelk en sojamelk zijn geliefd om te combineren met koffie. Waarom zou je het niet gewoon eens uitproberen?


Disclaimer: Dit artikel bevat sponsored content.

Eerder verschenen gerelateerde blogs:

Zelf pizza maken: klaar in 45 minuten totaal!

Goedkoop Gourmetten: het kan echt!

5 x Inspiratie voor snelle lekkere maaltijden

Alle blogs die op Onlybyme verschijnen zijn ook via Bloglovin’ te volgen.


Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten