| | |

Super trots momentjes die elke ouder herkent!

Geheel tegen mijn verwachting in, durft ze vandaag toch weer naar school! Wat ben je als mama dan super trots!

Gisteren was ze gewoon weg ziek van de stress. Trok ze niet de gehele ochtend met de Sint op school en ging ze lijkbleek eerder mee naar huis. (Nu was ze ook niet fit, ‘s nachts koorts en ‘s morgens overgegeven, dat heeft meegespeeld, maar al met al is ze toch naar school gegaan en heeft ze het geprobeerd.)

super trots

Ze weer durft naar school!

Gisteren dacht ik dat haar taks echt was bereikt en ze wellicht beter vandaag thuis kon bijkomen, maar na een kort gesprekje in bed vanmorgen en een hele goede nacht slapen, durf ze toch weer te gaan! Wat kan je als mama dan een super trots gevoel hebben. Gisteren, blogde ik best heel persoonlijk over haar angsten met betrekking tot Sinterklaas en dat dit kinderfeest voor mijn dochter helemaal niet leuk is.

Hoe fijn is het dan nu om te melden, dat ze met een hele kleine aansporing én de belofte dat de Sint vandaag echt niet op school komt ze gewoon naar school kan. Gaat ze lekker spelen en uitkijken naar het feest met de cadeautjes morgen bij familie, want dat onderdeel is immers wel heel leuk aan Sinterklaas.

Nog meer super trots momentjes

Dit moment van vanmorgen komt op een hele lange lijst aan momentjes van super trots zijn die we samen al hebben meegemaakt. Hier alvast een tiental andere super trots momentjes:

  • Ze ging vol vertrouwen na haar verjaardag in januari naar de basisschool in ons vorige woonplaats en had het al snel erg naar haar zin.
  • Ze heeft deze zomer los leren fietsen (nog wel op een kleine fiets, maar komend jaar gaan we de overstap maken naar een grotere fiets)
  • Ze kan zich bijna geheel alleen aan en uitkleden, wordt steeds meer zelfredzaam.
  • Ze is inmiddels gewend op de nieuwe basisschool, best een overgang en ze heeft lang haar andere school gemist, maar nu is ze ook hier ‘thuis’.
  • Ze is steeds meer een echte hulp bij klusjes in huis (uiteraard op vrijwillige basis).
  • Ze kan je enorm vertederen maar haar lieve manier van vertellen hoeveel ze van je houdt. “Mama ik hou honderd duizend en dan een miljoen, en dan nog een miljoen, en dan naar de maan en weer terug, weer een miljoen, nog een keer naar de maan en weer terug en nog een miljoen van jou.”
  • Ze kan zo heerlijk dingen nog verkeerd zeggen en grappig uit de hoek komen. Zo blijft ze heel goed vasthouden aan ‘gongen’, hoewel ze zichzelf begint te verbeteren (gingen) en “miniaal” was ook wel leuk, toen ze omschreef wat ze van de sint in haar schoen had gehad deze week, tezamen met een potlood, gum en puntenslijper. (slechts twee kleine voorbeeldjes van vele eerdere versprekingen)
  • Ze komt bijna dagelijks naar je toe en begint je dan te overladen met knuffels gewoon omdat ze dat fijn vindt om te doen en zegt dan de meest lieve dingen.
  • Ze kan zo genieten van hele kleine dingen. “Mama kijkkkkkkkkk! Een eekhoorn in de boom! Zie je dat?! Mooi hè!
  • Ze gunt een ander veel, is altijd (bijna altijd hihi) bereid tot delen van snoepjes, eten en ook speelgoed. “Samen spelen, samen delen!”

Al met al een super trotse mama hier, die elke dag geniet van de heerlijke leuke dingen die je meemaakt met een kleuter. Geen dag is voorspelbaar!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten