|

Spooknachten: ooit gaan ze voorbij, hoop ik!

Huize Onlybyme bezit een allerschattigst spookje van 4,5 jaar oud. Zo is ze heel lief en stil en zo laat ze meer dan gewenst van zich horen!

casper

Hier heb ik afgelopen nacht dubbel prijs gehad en hoefde er niets voor te doen! Eerst ging de kermis nog zijn best te keer, wat zich vooral uit hier in keiharde muziek tot half 1 ‘s nachts en vanaf half 2 dacht mijn eigen spookje dat ze wel even wat tijd van mama’s slaap mocht hebben.

Spannend

Het was al gauw duidelijk niet één van de normale spooknachten… ze was echt van slag… na een tiental minuten huilen en tot bedaren krijgen kwam eruit dat ze bang was voor de juffenmiddag. Van de spanningen had ze denk een droom gehad en ze wilde niet meer naar school. Heb als Brugman moeten praten om haar weer in de slaapstand te krijgen en dat leek gelukt. Leek, want een kwartier later waren er ineens groene en rode beestjes die Riana zag in het donker en die haar wakker hielden. Weer totaal overstuur en helaas mocht mama daar 2x voor terug. Na een uur spoken was spookje moe en weer in slaap. Mama daarentegen, zucht, die was wakker gespookt en had last met weer inslapen.

Om 6 uur precies kwam de lieftallige vraag of dochterlief uit bed mocht. Vanaf 6 uur mag dat maar ze weet, bij mama in bed is slapen, tot 7 uur, want mama staat pas om 7 uur op en anders in de kamer spelen. Niet dat mama nog slaapt maar even rustig wakker worden is wel gewenst, zeker na zo’n nacht. Dochterlief wilde even bij mama in bed, dus het was stil nadat we de verdeling van het kussen hadden geregeld. Na een paar minuten:

Mama? Mag ik toch 1 dingetje vertellen?

Nou vooruit Riana.

Mam, ik heb toch nog wel goed geslapen en wil toch wel naar het feest toe.

Eind goed, al goed. Dochterlief heeft zich over haar angsten heen geslapen. Mama moet echter nu nog steeds goed wakker worden. *geeuw*

Vast herkenbaar voor de papa’s en mama’s onder ons. Soms vraag ik me af, wanneer eindigen deze nachten? Dochterlief is nu 4 jaar oud, hoeveel jaren heb ik nog te gaan?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten