IMG 5831
| |

Een simpele, snelle traktatie voor de kleuterklas maak je zo!

Deze thuiswerkende, studerende, fulltime mama had een uitdaging te overwinnen. Hoe maak ik zonder er meer tijd dan nodig in te steken toch een leuke traktatie, die de goedkeuring en voorwaarden van de school (en andere mama’s) kan wegdragen?

Een leuke, simpele, snelle traktatie

Allereerst heb ik vooral gekeken wat er door andere mama’s werd gemaakt. (afkijken geeft een beeld van de gewoontes immers) Het kwam heel vreemd op me over dat de traktaties hier met de kinderen mee naar huis worden gegeven, extra werk dus voor deze drukke mama, want het moet dus zo worden gepresenteerd dat het mee naar huis kan. Na wat gesnuffel online en combineren van ideetjes kwam ik tot het volgende resultaat: het eetbare poppetje.

simpele, snelle traktatie

Het eetbare poppetje

Gezien er veel snoepgoed wordt getrakteerd met of zonder kleine cadeautjes, heb ik besloten in dezelfde hoek te blijven. Het idee dat het thuis wordt opgegeten en dat de ouders zelf de kleuters kunnen begeleiden met hoeveel ze wanneer mogen opeten, gaf me de definitieve bevestiging dat het wel kon om een poppetje van snoepgoed te maken.

Benodigdheden

  • Lange prikkers
  • Soorten snoepgoed die prikbaar zijn en als lichaamsdelen kunnen dienen.
  • Indien het mee naar huis gaat, boterhamzakjes en iets om het mee te strikken, ik nam daar snoepveters voor.

Het kost weinig tijd en ook de kosten vallen mee

Eenmaal de snoepbenodigdheden in huis is het even prikken en inpakken en klaar. Dus zelfs met veel afleiding (kleuterlief keek toe) was ik ruim binnen een uurtje klaar (30 stuks gemaakt). Ik heb niet precies de kosten van de zakjes snoep in mijn hoofd zitten, maar je gebruikt niet alles, in totaal 4 a 5 zakjes snoepgoed.

(Ik had iets meer dan 1 zakjes kersensnoepjes nodig, 2 zakjes hoest bolletjes, half zakje apenkoppen, half zakje vanille/aardbeihoofdjes en nog geen zak aardbeiveters.)

Al met al denk ik goed geslaagd te zijn! Heb jij ook ideetjes voor leuke en snelle traktaties voor kleuters of oudere kinderen, dan hou ik me voor tips aanbevolen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten