zilveren kinderring dolfijn 1
| |

Pietje gaat mee naar school!

Na de aankomst van Sinterklaas in ons dorp, heeft Riana ‘s nachts bezoek gekregen van een logeerpietje, die we de naam Toverpietje hebben gegeven. Dit pietje bezit namelijk toverkracht. Omdat de juf het gisteren erg interessant vond om te horen, dat we dit pietje in huis hebben, is deze vandaag mee naar school, voor de praatkring.

De brief van Toverpietje

IMG_4302

Vanmorgen troffen we Toverpietje op dezelfde plek aan als we hem gisteravond hadden achtergelaten, blijkbaar wilde hij zich niet verplaatsen. Wel had hij de brief die Riana had gemaakt uit de schoen getoverd en er iets op geschreven.IMG_4304Riana was ontroerd door de lieve woorden van Pietje, op haar hartjesbrief. Wel vond ze het jammer dat Pietje verder niets had getoverd. Mama herinnerde Riana eraan, dat het antwoord op papier Toveren voor een ‘knuffel’ Toverpietje ook toveren is, daar was ze het wel mee eens!

Pietje gaat mee naar school!

De juf hoorde gisteren tijdens het oudergesprek dat wij een Toverpietje in huis hebben. Daar wilde ze meer over weten! Dus Pietje mag mee naar de praatkring. Alleen hoe doen we dat als we Pietje niet mogen aanraken?? (Zie hier de regeltjes.)

Gelukkig weet mama raad! We pakken Pietje in doorzichtig folie en dan kan hij mee, maar hoef je hem niet aan te raken!

IMG_4305

Riana heeft er zin in! We stoppen Pietje in de tas, samen met de brief van vanmorgen en het boek wat het verhaal van Pietje verteld.IMG_4306

Het is wel een beetje spannend, maar de juf is ook geïnformeerd over Pietje via de mail, met foto’s erbij. Dus komt vast goed.

IMG_4308

Vanmorgen dus Riana’s eerste praatkring. Ik ben heel benieuwd of ze een beetje uit haar woorden komt. Ze weet er best wel wat van nu na een paar dagen een Toverpietje in huis. Maar dat vertellen in de klas is best nog een uitdaging. Vanmiddag krijgt mama vast de enthousiaste verhalen te horen!

Heel veel plezier op school, Riana en Pietje!

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten