|

Mama, hoe ben ik uit je buik gekomen?

Ja daar sta je dan, met dochterlief naakt samen in de badkamer, onderweg naar een gezellige duo-douchebeurt. Het leuke van kleuters is de onvoorspelbaarheid. Ze komen met de meest leuke, aparte, soms irritante vragen aan, en geef dan maar eens een passend antwoord.

Gisteren was het de beurt aan DE vraag:

Mama, hoe ben ik uit je buik gekomen?

Tja, daar sta je dan… je kan maar enkele seconden nadenken, want er wordt een ‘wijs’ ‘duidelijk’ antwoord verwacht door dochterlief. Ik besloot het maar met een vleugje humor op te lossen, duidelijk NIET van plan een 4,5 jarige wijsneus een les anatomie te geven van het vrouwelijk lichaam.

Mama heeft je eruit er soort van uitgepoept Riana!

Je had haar gezicht moeten zien veranderen van volkomen ontstelt tot ongeloof. De reactie bleef dan ook niet al te lang uit:

Neeeeeee Mama, dat kan niet! Dan val ik in de WC!!!!!! (fantasierijke herbeleving in de huidige tijd)

Nou Riana, hoe ben je dan uit mama’s buik gekomen?

Ik denk door het gaatje in je buik mama. (navel)

Daarmee was dit korte boeiende gesprek weer ten einde. Riana had haar oplossing en was er tevreden mee en mama was allang blij dat het hierbij bleef. Niet dat ik me er anders niet uit had weten te redden, maar veelal is het bij kleuters als ze eenmaal een voor dat moment passend antwoord hebben gevonden prima. Dus dat laten we dan maar zo.

Sinds kort heeft dochterlief de wijsheid opgedaan dat opa alles weet. Dit uiteraard gestimuleerd door oma en opa zelf. Dus als mama het even niet weet, of geen directe oplossing weet voor het uitleggen van een ingewikkelde vraag, dan verwijst ze door naar opa. Veel vragen komen nooit bij opa terecht, veelal is dat alweer aan haar aandacht ontsnapt voor het zover is. Maar ik zit te wachten tot opa een rake vraag om zijn oren krijgt, waar Riana graag antwoord op wil hebben. Inwendig heb ik nu al voorpret.

Herinner je je nog moeilijke vragen van kleuters? Deel ze, ik hoor ze graag!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten