Logeerpietje
| |

Logeerpietje heeft een naam!

Uiteraard was mijn dametje vanmorgen vroeg wakker. We hadden afgesproken dat ze na 6 uur nog even bij mama mocht komen liggen, dus even na zessen voelde ik haar lekker tegen me aankruipen. Duidelijk was dat ze niet meer ging slapen, dus na de ochtendknuffels en verhalen gingen we er snel uit, want de grote vraag was natuurlijk of er iets in de schoenen zou zitten?!

De ontdekking van Logeerpietje

Gelukkig had mama de camera al in de aanslag toen we naar beneden liepen! Riana was helemaal verheugd: “Mama een knuffelpietje!” en een cadeautje! En het is voor ons samen want er staat Mama & Riana op!

LogeerpietjeSnel het cadeautje uitpakken bij mama. Wat zou daarin zitten?!

IMG_4251

Een boek over het pietje: er staat op Kleine huispiet, we zijn erg benieuwd wat erin staat. Dus mama leest het verhaal voor!

IMG_4252

De regeltjes van logeerpietje

In het boek wordt op rijm aan het gezin waar logeerpietje verblijft uitgelegd hoe het allemaal werkt. In grote lijnen:

  • Logeerpietje wil graag een naam hebben.
  • Logeerpietje gaat ‘s nachts naar het Pietenhuis en vertelt aan Sinterklaas wat er hier allemaal is gebeurd overdag.
  • Logeerpietje kan toveren, maar verliest zijn toverkracht als hij wordt aangeraakt, dus we hebben hem gauw ergens neergezet.
  • Logeerpietje krijgt nieuwe toverkracht als je hem een pepernoot geeft.
  • Logeerpietje verstopt zich elke volgende dag op een andere plek, dat wordt zoeken en hij blijft daar zitten tot de volgende nacht of tot hij zich verplaatst door toverwerk.
  • Logeerpietje kan niet praten, maar wil graag alles aanhoren wat je aan Sinterklaas wil vertellen.
  • Logeerpietje moet worden geregistreerd online voor echte toverkracht en je krijgt dan via de mail een certificaat!

IMG_4253

Logeerpietje krijgt een naam

Riana vindt het allemaal maar apart. “Mama het is een knuffel! Die kunnen helemaal niet toveren!” Toch luistert ze wel naar de regeltjes. Ze geeft logeerpietje voor de zekerheid een naam, eerst cadeautjespiet, maar even later werd het toch maar TOVERPIET, want stel je voor dat pietje wel kan toveren!!! Ook heeft ze voor de zekerheid, maar een pepernoot bij hem neergelegd, i.v.m. het krijgen van toverkracht. Misschien werkt het dan toch?! Ook is pietje in het raam gezet en heeft ze tegen hem zitten kletsen en hem niet meer aangeraakt, want tja, dan gaat de toverkracht weg. Stel je voor dat hij toch echt kan toveren en ze de toverkracht weghaalt door hem aan te raken. Toch maar niet doen!

We gaan het meemaken wat Toverpiet bij ons gaat toveren en wanneer?! Wordt vervolgd!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten