Levensweg Junior
| | |

Mama verliest ALTIJD, echt ongelooflijk!

Hier is ‘iets’ fout gegaan. ‘Normaal’ laten volwassenen kinderen af en toe winnen, maar deze kleine dame wint hoe dan ook!

Niet altijd maar wel heeeeeeel vaak!

Levensweg JuniorMama verliest bijna altijd!

Echt ik kan er met mijn hoofd niet bij als volwassene. Hoe kan ik verslagen worden, keer op keer, door een 5-jarige dame. Nu is de factor geluk in de betreffende spelletjes wel groot aanwezig en heeft zij beduidend meer geluk aan haar zijde dan mama, maar dan nog zou de wet van de grote getallen die gelukkige hand moeten vereffenen. We spelen vaak spelletjes samen, liefst elke dag heel veel potjes als het aan Riana ligt. Ze heeft de spelletjes manie van haar mama geërfd. Vroeger deed haar mama hele dagen doorbrengen met het spelen van spelletjes met haar 2 jaar jongere broer. Bij gebrek aan broer zoekt Riana dus een andere tegenstander: mama. Logisch.

Er is echter een klein probleempje: mama houdt er niet van om te verliezen!

Vroeger al. Ik was de ‘Mens erger je WEL’ als ik weer eens van het bord werd afgeveegd door een even zo fanatieke broer, die ook wilde winnen. De winners mentaliteit zat er al vroeg in. Ik herken dat bij Riana, die wil winnen en doet daar echt haar best voor. ‘Even’ een spelletje spelen en denken te winnen is er voor mama dus ook niet bij, zeker niet met ook nog eens de geluksfactor duidelijk aan de kant van dochterlief.

Vandaag spelen we: Levensweg Junior

IMG_6389

Bijna iedere volwassene kent de reguliere versie van Levensweg, een klassieker die zorgt voor een gezellig samenzijn aan tafel met het gezin, terwijl het leven wordt doorlopen. Uiteraard is de Junior versie aangepast op de jongere speler en zijn de regels vereenvoudigd. Er is vooral veel geluk nodig om te winnen en de spelletjes duren lekker kort (hooguit 15 minuten met 2 personen). Als mama dan toch moet verliezen, heeft ze dit graag zo snel mogelijk achter de rug. 😉

Het verbaast me echter, dat die kleine dame van mij, het steeds voor elkaar krijgt als eerste 10 sterren te bemachtigen. Hoe ze het doet, geen idee, maar het is duidelijk dat er ‘iets’ aan mama’s oog ontgaat. Ze speelt het spel eerlijk volgens de regeltjes. De moeilijkste opdrachten (waarvoor ze zelf moet kunnen lezen) zijn eruit en verder volgen we alle regeltjes. En toch, telkens wint zij! We hebben al teveel spelletjes gespeeld om het toeval enkel de factor te laten zijn, maar echt het blijft me verbazen hoe vaak ze wint!

De regels van Levensweg Junior

Je bent op jouw startveld. Loopt de gedraaide stappen tot je mag stoppen bij een attractie (altijd stoppen ook al gooi je meer) of een stapveld (dan een kaart trekken). Bij de attractie staat of je moet betalen voor een ster of deze gratis is. Heb jij toevallig die attractie in je eigen bezig (iedere speler heeft er drie) dan krijg je een ster extra. De kaartjes hebben opdrachten, gratis geld, gratis sterren en nemen sterren af. Wie het eerste 10 sterren heeft verzameld wint. Kind kan de was doen: Riana dus heel erg goed!

Het spel Levensweg Junior is bij dochterlief één van de favorieten. Daarmee dus geslaagd als gezelschapsspel voor kinderen van 5 jaar en ouder. Het is te spelen tot maximaal 4 spelers. Het kan door kinderen alleen worden gespeeld mits er een kind bij is dat al kan lezen. (Voor de opdrachtkaartjes)

Levensweg Junior is o.a. verkrijgbaar via bol.com.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten