|

Kleuterlief wacht op de kerstboom

“Vandaag komt de Kerstboom hè Mama?!”, zo begon ons ochtend gesprek vandaag in bed. Dus ik bevestigde dat deze zeer waarschijnlijk vandaag met de post gebracht zou worden. De ogen van dochterlief gingen gelijk al glinsteren, want dat betekent: Feest!!!

kerstboom

Kleuters en Kerst

Het is allemaal wat minder grijpbaar voor haar dan Sinterklaas, maar toch is de Kerst dit jaar ook echt belangrijk. Wat kerst precies is? Ik heb niet het idee, dat ze het echt kan uitleggen en heel eerlijk, van mij hoeft dat ook nog niet op 4 bijna 5 jarige leeftijd. Daarbij weten vele volwassenen het niet eens, of althans ze gedragen zich niet dusdanig, dus wat zou ik me druk maken om nu al de vreedzame gedachtes bij dochterlief te benadrukken.

Heus, ze krijgt er wel iets van mee hoor. Op school wordt er aandacht aan besteed. Er is een kerstviering en de juf zal vast vertellen over het kindje Jezus, over de lichtjes. We maken het huis gezellig, zetten vandaag, indien de post echt doet wat deze heeft beloofd, de kerstboom op en maken dit, indien we te weinig tijd hebben morgen verder af. De dagen gaan immers snel voor kleuterlief, met school tot half 4 en in de avond is op tijd naar bed echt nodig.

Gelukkig is haar buikgriep weer geheel voorbij. Haar ondeugende trekjes zijn weer helemaal terug. Ze is weer haar vrolijke zelf en dus soms lekker vermoeiend voor mama. Ze moet immers al die energie kwijt. Wat ook heel erg scheelt, de Sint is weg. De rust keert terug! Wat waren we daar samen aan toe. Gister werden de eerste kerstliedjes al door haar gezongen, heerlijk!

Kerst door haar ogen

Wat ik terugkrijg van haar is dat ze het gezellig vindt, al die lichtjes in huis. De kerstboom is natuurlijk leuk om samen op te tuigen en naar te kijken. De eetbare kransjes in de boom uiteraard een blikvanger. “Mama, mag ik die dan ook gaan opeten?”. Verder vind ze met de donkerte buiten, de kaarsjes aan heel gezellig. Al springt ze ook nog erg graag door de kamer rond, dus we proberen daarin een middenweg te vinden. Mama vindt het immers niet goed als dochterlief door de kamer springt, terwijl de kaarsen op tafel staan te branden. We hebben daar een oplossing voor gevonden. Lang leven de waxinelichtjes in hogere houders. Stukken veiliger!

Met cadeautjes is ze totaal niet bezig. Ja, voor haar eigen verjaardag op 1 januari. Mama moest haar cadeautje(s) maar verstoppen dit jaar, aldus kleuterlief vanmorgen in bed. Eens kijken of mama daaraan kan meewerken.  Verder weet ze dat ze vakantie krijgt, nog bijna 2 weken naar school en dan 2 weken vrij! Een zaligheid voor haar natuurlijk.

Leuke dingen doen is haast synoniem met vakantie hebben. Alles is dan net even anders dan de gewone weken. Gelukkig is een kleuter nog snel tevreden met ‘leuke dingen’, dus mama hoeft niet elke dag een heel arsenaal aan ‘wapens’ tevoorschijn te toveren. Ook zitten er echt nog een paar leuke verrassingen in de vakantie, die later uiteraard hier op Onlybyme weer worden uitgelicht. De bofkont.

Later vandaag: de kerstboom

Mits de post meewerkt én de boom zelf meewerkt, laten we vandaag uiteraard de eerste resultaten nog zien in een latere blog. We hebben er nu al zin in! De kerstsfeer in huis brengen is leuk om te doen, en als dochterlief helpt echt een feestje voor ons saampjes. Wordt vervolgd.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten