| |

Kerstvakantie = leuke dingen doen! (aldus kleuterlief)

Dochterlief is lekker 2 weken vrij nu, vakantie heet dat. Ja, voor haar een feest. Leuke dingen doen, is voor haar synoniem aan het woord kerstvakantie. De agenda is naar mijn zin al ‘te’ vol, maar helaas ontkom je er niet geheel aan. 

kerstvakantie

Toe aan kerstvakantie

Dochterlief is er aan toe, na de afgelopen anderhalve maand meer stress te hebben gehad dan haar (en mijzelf) lief was. Aan het eind van de Sint manie heeft deze mama dan ook echt besloten dit niet nog een jaar zo door te gaan zetten. Volgend Sint seizoen gaat Riana met minder spanning en geloof doorstaan dan deze 2 jaar en het geheim ontdekken achter de Sint. De arme meid is weken lang totaal van slag geweest, een feest werd hier eerder een nachtmerrie. Hoewel de kerstman hier heel duidelijk niet komt, en ik keer op keer herhaal naar dochterlief dat we hier de Sint hebben en in andere landen de kerstman langskomt. Toch, is ze weer in de ‘ban’ van het hele gebeuren geraakt op school en merkte ik haar spanning.

Vrijdagmiddag kreeg ze kerstvakantie, totaal op van de stress op school door kerstindrukken. Ik hoor het om me heen van meerdere ouders, dus het ligt niet enkel aan het gevoelige karakter van dochterlief. De kinderen zijn echt toe aan rust. Ze willen bijkomen en vooral worden vermaakt met leuke dingen thuis en liefst ook elders.

Kerstvakantie = leuke dingen!

In het hoofd van mijn dochter is het begrip vakantie direct gekoppeld aan het begrip ‘leuke dingen’ doen. Dan is er immers meer tijd voor uitjes dan in normale weken en de weekenden die omvliegen. Uiteraard gaat mama daar gedeeltelijk in mee en papa ook in de dagen dat ze daar is, maar het brengt voor mij dus wel wat extra geregel met zich mee en ook vooral het zorgen voor balans en ruimte voor dochterlief om wat uit te rusten, zonder dat ze zelf het gevoel heeft dat ze uitrust. Creativiteit is het toverwoord!

De agenda is al aardig vol….

Zaterdag begonnen we met een geweldig uitje naar het Wintercircus in Utrecht. We hebben daar werkelijk genoten met een grote G! De impressie geeft een overzicht voor belangstellenden, die overwegen zelf ook nog te gaan deze vakantie. Gisteren hebben we een date gehad met een andere mama en dochter van Riana’s leeftijd en hebben de dametjes lekker kunnen spelen. Vandaag hebben we vanmorgen een verplichte afspraak en vanmiddag gaan we naar oma en opa. Riana is immers de kerstdagen vanaf woensdagmiddag 23 december bij papa, dus is het wel leuk dat ze elkaar nog even zien. Dus al 3 dagen op rij de nodige ‘vermaak’. Morgen dus wat rustiger aan, misschien nog wat spelen met een meisje van school hier in de buurt en dan woensdag een rustige dag voor ze naar papa gaat. Daar staat ook weer vermaak op het programma, een verjaardag van tante en daarna de kerstdagen. Tegen de tijd dat ze zondagavond weer terugkomt, zal ze denk wel toe zijn aan wat rust (is een vermoeden)… de tweede vakantieweek staat nog niet gepland, al is haar verjaardag daarin al een aardige vulling op 1 januari en de voorbereidingen daar naar toe.

Ze heeft wensen genoeg, kleuter eigen, en zal denk wel blij zijn met wat er voor haar wordt geregeld. Afwachten!

Wat we verder nog gaan doen volgende week, is nog een verrassing, maar wordt dan vanzelf dag tot dag duidelijk.

Bij jullie ook veel plannen die deze twee weken ongewild erg vol ‘gooien’ met verplichte nummertjes?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten