Kleuter&Co

Ineens fietste ze zo weg… haar mama trots en verbijsterd :)

Dochterlief heeft niet de fijnste grove motoriek van alle kinderen van haar leeftijd.

Fietsen was best een klus om onder de knie te krijgen. Bij papa leerde ze het op een minifiets dus mama kocht een grotere. Helaas bleek deze te groot nog en belande tijdelijk in de schuur. 9 maanden eerder fietste ze op een minifietsje voor het eerst haar eerste ronde.

Toen deze dame gistermiddag de tuin weer onkruid vrij wilde maken en daarvoor de spullen uit de schuur pakte, stond Riananaast me mee te kijken. Ineens uit het niets: “Mama, ik kan nu denk wel op de fiets rijden hoor!”

Dat liet deze mama zich geen twee keer zeggen. Dus fiets naar voren gehaald en mee naar de voordeur genomen, tezamen met het benodigde tuingereedschap (emmer, schoffel) voor de voortuin.

Ineens fietste ze zo weg….

De dame nam plaats en warempel, ze fietste zo aan! Hoe trots en verbijsterd kan je tegelijk zijn als mama! Echt een geweldig moment! Bij papa had ze al goed leren fietsen (ook langere afstanden) op een maatje kleiner en nu hopla, fietsen maar! Slecht 1 keer een kleine val en vanmorgen gelijk met de fiets naar school. Super!

Terwijl mama de tuin fatsoeneerde, oefende zij met rondjes fietsen.

Na arbeid, waren we beiden erg voldaan!

Hier nog wat foto’s die deze trotse mama even van haar kleine dametje schoot, tijdens haar eerste fietsmomenten vol vertrouwen op haar mooie meisjesfiets. (Een blog met weinig nieuwswaarde voor onbekenden, maar ieder ouder zal zich herkennen in het gevoel dat je hebt als je kind weer een stap zet richting groot worden.)

Nog even en we fietsen samen hele tochten, waarbij niet dochterlief maar mama de beperkende factor zal zijn. Mama kan sinds de bevalling niet zo goed meer fietsen. De botjes zitten niet echt lekker meer op het zadel (gecombineerd met overgewicht). Ze wordt rap groot! De tijd vliegt en met haar worden we allemaal rap ouder.

Deze herinnering gaat weer in een speciaal hoekje van mijn geheugen, om heel lang te koesteren.

Barbara (44) is de eigenaresse van Onlybyme. Onlybyme is een vanuit een schrijfpassie begonnen uit de hand gelopen hobby, die ik niet meer weg wil denken uit mijn leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *