IMG 7767 2
|

Ineens fietste ze zo weg… haar mama trots en verbijsterd :)

Dochterlief heeft niet de fijnste grove motoriek van alle kinderen van haar leeftijd.

Fietsen was best een klus om onder de knie te krijgen. Bij papa leerde ze het op een minifiets dus mama kocht een grotere. Helaas bleek deze te groot nog en belande tijdelijk in de schuur. 9 maanden eerder fietste ze op een minifietsje voor het eerst haar eerste ronde.

Toen deze dame gistermiddag de tuin weer onkruid vrij wilde maken en daarvoor de spullen uit de schuur pakte, stond Riananaast me mee te kijken. Ineens uit het niets: “Mama, ik kan nu denk wel op de fiets rijden hoor!”

Dat liet deze mama zich geen twee keer zeggen. Dus fiets naar voren gehaald en mee naar de voordeur genomen, tezamen met het benodigde tuingereedschap (emmer, schoffel) voor de voortuin.

Ineens fietste ze zo weg….

YouTube video

De dame nam plaats en warempel, ze fietste zo aan! Hoe trots en verbijsterd kan je tegelijk zijn als mama! Echt een geweldig moment! Bij papa had ze al goed leren fietsen (ook langere afstanden) op een maatje kleiner en nu hopla, fietsen maar! Slecht 1 keer een kleine val en vanmorgen gelijk met de fiets naar school. Super!

Terwijl mama de tuin fatsoeneerde, oefende zij met rondjes fietsen.

Na arbeid, waren we beiden erg voldaan!

Hier nog wat foto’s die deze trotse mama even van haar kleine dametje schoot, tijdens haar eerste fietsmomenten vol vertrouwen op haar mooie meisjesfiets.

Nog even en we fietsen samen hele tochten, waarbij niet dochterlief maar mama de beperkende factor zal zijn. Mama kan sinds haar bevalling niet zo goed meer fietsen. De botjes zitten niet echt lekker meer op het zadel. Ze wordt rap groot! De tijd vliegt en met haar worden we allemaal rap ouder.

Deze herinnering gaat weer in een speciaal hoekje van mijn geheugen, om heel lang te koesteren.

Goed schoeisel tijdens het leren fietsen

Op de foto’s in deze blog fietst dochterlief rond op haar favoriete rode laarsjes, hoewel ze ook haar kindersandalen had kunnen kiezen, waar ze graag op rondwandelt. Eigenlijk wilde ze op haar teenslippers gaan fietsen, maar dat vond ik toch niet zo’n goed idee. Ik zag die teenslippers in gedachten al van haar voeten afschieten tijdens het fietsen met alle (mogelijke) gevolgen van dien.

Ik vind het belangrijk dat haar voeten voldoende bescherming hebben tijdens het fietsen. Kunnen fietsen en ‘goed’ kunnen fietsen zijn immers twee verschillende zaken. En heel eerlijk, zelf fiets ik ook minder gemakkelijk met die zeer flexibele teenslippers aan dan een wat steviger model sandaal. Wellicht had ik een vooruitziende blik toen ik haar verzocht niet haar teenslippers te dragen tijdens het fietsen. Een paar dagen na het schrijven van deze blog was ik erg blij dat ze keurig haar kindersandalen droeg en niet haar teenslippers toen ze een beginnersval maakte waarbij ik me afvraag hoe haar voet eruit had gezien als ze geen kindersandalen had gedragen. 😉

disclaimer jpeg e1671742002932
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten