12052453 1023742031004051 2204545396031576399 o 1
|

Hoe dochterlief mij dagelijks vertedert…

Hoewel ik afgelopen dinsdag best een pittige blog schreef over de driftbuien van dochterlief, wil ik heel graag vandaag juist haar super lieve, vertederende en zorgzame kant met jullie delen.

Riana is werkelijk de meeste tijd van de week een prinsesje,

met een super groot hart voor de mensen om haar heen!

12052453_1023742031004051_2204545396031576399_o

Aangezien ik maar 1 dochter heb, weet ik niet in hoeverre dit standaard voor meisjes geldt, maar mijn dochter is heel erg begaan met het wel en wee van haar mama. Nu realiseer ik me terdege, dat als ik een pittige week heb, met extra stress, ik dit terug zie in het gedrag van mijn meisje. Met als gevolg, nog een paar extra moeilijke buien, en dus nog een zwaardere dag, dan die al was. Je krijgt via je dochter een directe spiegel terug.

Buiten dat ze zo af en toe mij laat willen, meer behang te hebben (en liters lijm) om haar achter te plakken, is ze eigenlijk de liefste schat, die een mama zich maar kan wensen.

Ochtendritueel

Elke morgen komt ze nog even bij mama in bed, samen wakker worden. Dan is het standaard zoeken naar waar de kusjes en knuffeltjes zich hebben verstopt en als ze zijn gevonden, word ik overladen met lieve knuffels en kusjes. Ook vertelt ze me altijd dan waar ze over gedroomd heeft, erg leuk die kleine verhalen zo bij het wakker worden.

Naar school

Mama mag echt niet naar huis gaan voordat er een dikke knuffel is gewisseld en kus en de belofte dat mama nog even zwaait voor het raam. Riana staat echt steevast te kijken of mama al er is om te zwaaien. Vertederend!

Uit school

Zodra ze de deur uit loopt, zoeken haar ogen mij en ze beginnen te stralen ,zodra ze me ziet en vliegt ze op me af, gelijk beginnend al in haar vlucht met heel enthousiast vertellen wat ze heeft gedaan. Zo keuvelen we verder onderweg naar huis.

“Mama? Mag ik komen knuffelen?”

Die vraag komt meerdere malen per dag, zomaar zonder aanleiding, gewoon omdat knuffelen fijn is. En dan uiteraard steevast tijdens het knuffelen: “Mama weet je hoeveel ik van je hou?” De antwoorden worden steeds extremer hihi, maar het is iets vergelijkbaars in de categorie: “Wel honderdduizend maal 10 en dan nog honderdduizend en dan van de maan en terug…” (het besef met getallen groter dan 100 is er nog niet, want ze vindt het vreemd dat mama niet tot honderdduizend hardop gaat tellen)

Einde van de dag

Tegen bedtijd komt ze vaak tegen me aanliggen op de bank, nog even wat knuffelen en soms wat kletsen of samen wat televisie kijken… daarna samen naar boven, en eenmaal klaar voor het bed, samen een verhaaltje lezen en dan heel stevig knuffelen. We vertellen elkaar waar we over gaan dromen en waar we naar uitkijken voor de dag van morgen. Nadat alle ritueeltjes zijn gedaan (kinderen houden van gewoontes) gaat ze meestal vrij snel slapen. Als ik naar beneden ga, is het standaard nog even zeggen dat we van elkaar houden en tot morgen!

Als mama ziek is

Ze probeert er echt voor me te zijn, een dekentje over me heen, me even lekker laten slapen (heel even dan hihi), me beter maken met pleisters en andere doktershandelingen, me dingen aangeven, etc. Tis echt een lieverd…

Een geweldige meid is het!

Riana heeft een hart van goud en laat haar liefde zien aan de mensen om haar heen, is begaan met andere kinderen, wil niet graag dat iemand verdriet heeft, is netjes en beleefd bij vreemden, kan heel schattig en ludiek uit de hoek komen, brengt me dagelijks meerdere malen aan het lachen, geeft je het gevoel dat je lief bent, en bovenal is ze heerlijk kind en zichzelf, inclusief wat koppigheid wat dan resulteert in wat drift, dat ze kwijt moet.

Blijf vooral zo lieve schat! Ik wil je voor geen goud veranderen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten