super verlegen
| |

Gisteren #5 Riana was super verlegen – schoolverjaardagfeestje

Super verlegen

super verlegen

Ze was super verlegen! Waar ze normaal zich vrij makkelijk uit, ronduit babbelt over van alles en nog wat, was het vieren van haar 5de verjaardag op school zo indrukwekkend voor ons dametje, dat ze werkelijk dichtklapte. Ze beantwoordde de vragen van de Juf wel, maar met een heel zacht stemmetje en lang niet zo uitgebreid als normaal. Wat een totaal ander beeld zagen we vanmorgen, als ik dat vergelijk met hoe ze tegen vreemden tijdens het winkelen honderduit babbelt en al weken verkondigd wanneer ze jarig is en wat ze voor feestjes krijgt.

super verlegen

Veel indrukken op school

Des te meer realiseer ik me dat ik de indrukken van school niet moet onderschatten. Vanmiddag wilde ze voor de tweede middag op rij liever thuisblijven en uiteraard kan ik daar niet aan toegeven, want ze is nu leerplichtig, maar het geeft wel aan dat ze er ‘last’ van ondervindt.

Het is ook veel, én weer starten na de vakantie, én gelijk je verjaardag en dan morgenmiddag ook nog je feestje geven… het is ook allemaal heel wat! Zondagnacht al heerlijke nachtmerries… arme meid, ze was weer goed van slag… misschien ook indrukken van haar verjaardagfeest bij oma en opa nog en dan weer het naar school gaan. Ze vindt school leuk, maar ook erg intensief. Ze is gewoon blij dat ze morgen maar 1x hoeft en daarna mag gaan spelen. In een binnenspeeltuin vanwege haar verjaardag, met een paar klasgenootjes.

Toch heeft ze wel van haar feestje genoten!

Er is uitgebreid gezongen en er kwamen liedjes voorbij, die ik nog nooit gehoord had, maar erg leuk waren. Verder mocht ze de kinderen laten raden wat ze als traktatie had. Uiteraard werd het niet geheel geraden, dus ging ze het zelf verklappen. Toen nog uitdelen en daarna was het spannende feest weer voorbij. Wat een verschil met hoe ze buiten zulke spannende situaties is. Echt dag en nacht! Het was vertederend, maar wees me er eens te meer op dat ze echt nog geregeld heel erg onder de indruk is van veel dingen op school.

Morgen een verslag van haar kinderfeestje… tot morgenochtend!

Terug naar Gisteren #4.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten