| | |

Enkele reis Spanje!

Ditmaal geen verslag van hoe ‘leuk’ het is geweest op school met de Sint vanmorgen… sterker nog, ik zag aan dochterlief dat ze het helemaal niet leuk vond! Ze is niet fit, had koorts vannacht, gaf over vanmorgen, en stikt al weken van de stress… wilde wel naar de Sint, maar tegelijkertijd is het allemaal doodeng! (ziek-zijn maakte het slechts nog een stukje intenser allemaal)

 

saint-nicholas-1067013_640

Zou haast een Petitie starten:

Enkele Reis Spanje voor de Sint en zijn Pieten!

Leuk hoor! Sinterklaas. Nou ik kan hem niet meer zien! Zo leuk is het namelijk helemaal niet, als je kind er totaal niet van kan genieten, door alle stress die ze ervan heeft!

Vorig jaar begon het al… maandenlang nachtmerries, elke nacht, meerdere malen op haar bedrand. Ze begon er pas van te genieten toen de beste man alweer naar Spanje was… toen ging ze keer op keer de filmpjes terugkijken, tot ver in mei aan toe. Daarna stilte …. zalig…

Na de zomervakantie begon het weer… ze was vergeten hoe de Sint liedjes gingen dus wilde ze al vroeg ze weer aanleren… ze leek het dit jaar allemaal beter aan te kunnen en vooral de leuke kant te ervaren. LEEK! Alles rondom de Sinterklaas, in de vorm van speelgoed krijgen, pepernoten, de Film (want dat is gespeeld, aldus haar woorden), het toverpietje in huis, een kleurboek in Sinterklaas thema, Sint knutselwerkjes, dat is allemaal leuk. Maar dan komt die beste man echt in Nederland en begint de ellende!

Het sinterklaasjournaal neemt ze zeer letterlijk. Grote zorgen! Dromen tot het gevolg. Alles wat ze rondom oppakt… het zien van de Sint en Pieten in het echt, gewoonweg eng en eigenlijk TE spannend. Gelukkig kan mama met toverpietje het geheel kleinschalig maken en minder eng. Maar helaas de Sint komt op school en wel met een luchtballon. Arme meid al een week in paniek. Want de auto’s moeten wel van het parkeerterrein zijn, anders kan de Sint niet landen. (We zijn bij het rondje met Mickey maar vast gaan kijken om haar gerust te stellen). Uiteindelijk kwam de Sint met paard en wagen, want waren “geland” in weiland tussen de koeien (die allang op stal staan) en de boer vond ze daar en bracht ze maar naar school toe. En de kinderen maar laten roepen omhoog, en vlaggetjes vlaggen. Geloof me, Riana stond daar enkel omdat mama op nog geen meter afstand was. Alles wordt letterlijk geloofd en ze trekt zich alles persoonlijk aan.

De ochtend was leuk georganiseerd met een roulatie van 20 min en 5 leuke activiteiten voor de kinderen. Ik mocht zelf ook helpen bij eierkoek versieren. Wonder boven wonder accepteerde Riana grotendeels mijn afwezigheid en bleef in haar groepje. Op het troosten na een val met de Pieten gym na dan. (logisch) Toen ze bij mij in de groep arriveerde (4de ronde) was het kaarsje uit en ze was als de dood voor het gesprekje met Sinterklaas, dat daarna zou komen. Kortom ze wilde naar huis en we zijn gegaan. Genoeg stress!

Thuis ging het weer aardig met haar… en vanmiddag samen wat bijgeslapen in bed, gezien we vannacht menig uurtje hebben gemist door de stress en koorts die haar lastig viel. Echt niet dat ik ook maar overwoog haar vanmiddag nog naar school te laten gaan en ook morgen blijft ze thuis (denk ik), tenzij er morgen signalen zijn dat ze het aan kan.

Dan zaterdag nog cadeautjes met de familie. Hopelijk heeft broerlief niets geregeld met een Sint.. (denk het niet) en kunnen ze vooral genieten van de inhoud van de cadeautjes en dan lekker spelen.

Sinterklaas: heel leuk, maar duidelijk niet voor alle kinderen. Niet voor dametjes als dochterlief die extreem fantasierijk zijn en goedgelovig en zich alles persoonlijk aantrekken!

Kunnen we het programma van volgend jaar inkorten tot maximaal een week in Nederland? Of toch enkele reis Spanje invoeren voor de Sint en Pieten en gewoon enkel op 5 december een pakjesavond toegezonden per post uit Spanje?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten