| |

Een knuffel kan niet toveren mama! Of toch wel?!

Hoe een knuffel toverkrachten krijgt!

Gisteren kreeg Riana een logeerpietje in haar schoen. We gaven hem een naam en volgden de regeltjes die in het boek stonden. En zo waar, een knuffel werd ineens een ‘toverpietje’ met toverkunsten!

huispiet

Vol ongeloof keek Riana naar het raam!

We hadden de regeltjes gevolgd, Pietje neergezet en er niet meer aan gezeten, een pepernoot neergelegd voor toverkracht en afwachten maar. Toen Riana ‘s middags uit school kwam, hing Toverpietje ineens bovenin de lamellen, met een kaartje en een haarelastiek eraan. Voorzichtig hebben we de kaart en Elastiek eraf gehaald en Pietje laten hangen, want we mochten hem immers niet aanraken!

Op het kaartjes stond: “Lieve Riana, geloof je nu dat ik kan toveren? Alleen netjes schrijven nog niet. HAHAHA Toverpietje”

De haarelastiek had pietje ook getoverd, erg knap hoor! Riana is er erg blij mee en gebruikt het wisselend als elastiek voor een staart of armband nu. En het gekke was, toen Riana ‘s middags weer naar huis kwam, zat Pietje ineens weer op de plek waar we hem vanmorgen hadden neergezet. Heel apart. Per ongeluk raakte Riana Pietje aan, dus ik maakte de opmerking dat Pietje nu wellicht niet meer kan toveren. Afwachten maar!

Geen bezoek geweest

Vannacht is alles rustig gebleven in Huize Onlybyme, geen Pieten langs geweest. Riana wilde wel haar schoen zetten, maar vanmorgen bedacht ze met een klein beetje hulp, dat de Piet wellicht vannacht dan bij oma en opa op bezoek was geweest. Ze kunnen immers niet altijd overal heen elke nacht. Toverpietje had zich ook niet meer bewogen, maar we hebben hem nieuwe toverkracht gegeven en een verse pepernoot bij hem neergelegd en wachten nu weer gespannen af wat er gaat gebeuren!

Zo wordt een Spannende Sinterklaas tijd weer leuk!

Doordat ik Riana nu leuke dingen laat ervaren, met toverkunst om haar fantasie te prikkelen, en lekker dichtbij in ons eigen huis. Begint ze er echt lol in te krijgen. Zoals jullie wellicht al gelezen hebben, heeft ze best veel last van alle spanningen rondom Sinterklaas. In Sinterklaas Stress, jouw kind ook? schreef ik er al over. Sinterklaas in het land is niet standaard enkel maar leuk voor kleuters, hier in huis het levende voorbeeld van veel stress, al lijkt het logeerpietje goed te doen. Misschien is zo’n logeerpietje voor meer kinderen een goede oplossing. Op deze site lees je er meer over!

 

Meer informatie over ons Toverpietje vind je hier: Logeerpietje is gearriveerd! en Logeerpietje heeft een naam! (In de laatste post staan ook de regeltjes waaraan je je moet houden met een logeerpietje in huis!)

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten