|

DIY Kerstboom maken met kleuter met vingerverf

Kleuterlief knutselt graag, maar zoals bij meer kleuters wenselijk: graag snel resultaat en niet te lang geknutsel. Dus daar heb ik “mini project DIY Kerstboom maken” op aangepast! Nieuwsgierig hoe je een kleuter leuk aan de gang kan laten gaan en hij/zij binnen een half uur trots een kerstboom kan showen aan iedereen? 

DIY kerstboom

DIY kerstboom met vingerverf

Dochterlief wilde voor haar papa’s verjaardag iets zelf maken. Dan beginnen bij mama de radars meteen te draaien. Verjaardag, medio December, een setje eetstokjes dat kleuterlief toevallig net had gekregen op school (reden mij onduidelijk), karton… de kerstboom was in mijn hoofd al snel geboren.

Benodigdheden:

  • Eetstokjes (liefst aan elkaar vast, of twee stokjes zelf aan elkaar bevestigen, zodat de boom er tussen kan worden geklemd)
  • Karton
  • Schaar
  • Groene verf (ik koos voor SES Vingerverf vanwege de dikte)
  • kwast (kan evt. met vingers indien dreumes/peuter gaat knutselen)
  • Glitters (dochterlief koos donker groen en goud)
  • krant of onderlegger

Voorbereiding Mama

Het knippen van een driehoek die dient als Kerstboom. Klaarzetten spullen.

Kleuter aan het werk

Je kind kan eigenlijk alles zelf. Wij kozen ervoor om één zijde te beschilderen, dan de glitters erop, draaien. Mama hield het geheel omhoog terwijl de andere zijde werd geschilderd, glitters erop. Daarna het geheel klemmen tussen de eetstokjes, stokje verven en glitters erop. Het drogen kan door de onderzijde ergens in te steken (aardappel o.i.d. en daarna is het met een uurtje gereed om ingepakt te worden als cadeautje. Het eindresultaat staat nu bij papa op de salontafel te pronken. Dochter blij, papa blij, iedereen blij.

SES Vingerverf

Vingerverf is erg kindvriendelijk. Mochten de vingers ermee in aanraking komen, geen probleem, daar is het immers op getest. Toch las ik dat er in een test van verschillende merken vingerverf een hoop niet goed scoorden, mocht je zelf een ander merk vingerverf in huis hebben, dan is de betreffende test via de link bereikbaar en na te lezen of uw verf voldoet aan de eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. SES Vingerverf bleek van goede kwaliteit. SES geeft aan: “Alle SES vingerverf is goed mengbaar en smeerbaar en makkelijk uitwasbaar. Bovendien is de vingerverf parabenenvrij, glutenvrij en hypoallergeen.”


SES Vingerverf is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

 

Disclaimer: SES heeft Onlybyme SES Vingerverf ter beschikking gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten