| |

Dubbel terug na een uitje en DDos attack

Kom ik vanmiddag thuis na een heel leuk weekendje weg met dochterlief, ga ik op een gegeven moment kijken hoe het online is met Onlybyme, is de site uit de lucht. Paniek! Hoe kan dat nou? Hoe lang is dat al? Dus ik mijn domeinhosting benaderen en krijg ik retour dat de server plat ligt als gevolg van de DDos attack!

DDoS Attack

Wat is een DDos attack?

DDoS betekent Distributed Denial of Service

Met een DDoS-attack is het zo dat heel veel computers (vaak vanaf verschillende plaatsen op de wereld) een heleboel verbindingsverzoeken doen naar een server. Doordat die server dan zoveel verzoeken in 1 keer te verwerken krijgt, wordt de server (en dus website) vaak traag, of helemaal niet meer bereikbaar. Om dit voor elkaar te krijgen worden er vaak botnets ingezet. Deze manier van aanvallen op een bedrijf of website wordt steeds vaker ingezet om het ongenoegen over een bepaalde dienst of een bedrijf duidelijk te maken.

Bron: www.wat-betekent.nl

Ok! Nu vraag ik me af, welke bedrijven via mijn hostingprovider zo interessant zijn voor hackers om zo’n aanval te plannen en de boel meerdere uren plat te leggen. Mijn fantasie gaat al op de loop. Al hoor ik geen grote signalen vandaag in de “online wandelgangen” en ik ben zelf absoluut geen bedreiging voor wie dan ook met mijn beperkte bereik online. Nouja, waarom het ook gebeurd mag zijn, gelukkig is de site weer online: we zijn terug!

Dubbel terug

Dus terug online en terug thuis van een heerlijk weekendje! Wat kan het een mens goed doen om er heel even uit te zijn! Gewoon een nachtje weg; en dat allemaal ontstaan uit een verzoek een voorstelling bij te wonen aan de andere kant van het land. Toen het verzoek er lag, overlegt met kleuterlief of ze zover wilde rijden voor iets leuks. Toen bleek daarna dat er nog 2 kaartjes over waren, dus gelijk schoonzus benadert en gevraagd of zij en haar dametje zin hadden mee te gaan.

Voor ik het wist waren we uitgenodigd om daar te logeren, aangezien zij daar in de regio wonen. Dus gistermiddag al daarheen, lekker de kinderen samen laten spelen en zelf bijgebabbeld. Vanmorgen niet al heel vroeg eruit door de grote afstand, nee vrij relaxt aanschuiven aan de ontbijttafel en maar een half uurtje rijden naar Hilversum. Daar aangekomen waren de kleine dametjes wel wat uitgelaten en nerveus, tis toch altijd spannend. Maar de voorstelling was helemaal geweldig, aan hun reacties afgemeten. (Later deze week volgt er een uitgebreide review op mamaliefde.nl.)

Het uitje maakte ons weekendje weg compleet, maar naderhand was zowel dochterlief als nichtje helemaal kapot en wilden ze wat graag naar huis. Dus we namen afscheid op de parkeerplaats en na een kleine anderhalf uur waren we weer thuis. De rest van de middag heel rustig aan gedaan en Riana op tijd in bed gelegd, want morgen gewoon weer begin van de schoolweek. Aan alle moois komt een eind!

Weer een pareltje van een weekend om toe te voegen aan de vele mooie herinneringen!

Heb jij ook een fijn weekend gehad?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten