|

Driftbui nummer ### (gaat dit weer over?)

Soms is het gewoon even niet leuk hier in huize Onlybyme. Ik heb het wel eerder al benoemd in een blog, maar mijn dametje is soms een rampenplan! Zou ze op haar moeder lijken?

driftbui

Als ze het eenmaal op haar heupen heeft?!

Helppppppppp, denk ik dan geregeld. Helaas hoef ik geen hulp te verwachten. Geen bijval van manlief, of vriendlief, bij gebrek aan. Een relatie beginnen, zodat ik de opvoeding niet alleen hoef te doen, is voor mij totaal niet bespreekbaar. Dat moet zijn omdat je van iemand houdt, verliefd bent en een man in je leven wil. Niet omdat het wel veel zaken veel makkelijker zou maken, waar ik nu als alleenstaande mama tegenaan loop. Mijn dametje is namelijk best een geduchte tegenstandster, ook al is ze nog maar 4 jaar oud.

Driftbui hanteren

Soms vraag ik me werkelijk af, hoe ik een driftbui het hoofd moet bieden. Als ze iets niet wil, krijg je haar echt niet op andere gedachten. Ze verzet zich het hand en tand… zet heel haar gewicht in de strijd en accepteert mijn correctie haast niet. Het moet hoop oplopen, gevolgd door een tijdje op haar kamer (afkoelen) en dan een pittig gesprek samen en vaak weet ze zelf dan geloof ik niet eens meer, waarom ze zo deed. Het is aftasten van grenzen, maar soms is het echt heftig… en tja, dan twijfel ik wel eens, doe ik het wel goed? Nu zal iedere ouder wel eens twijfelen, maar als je er alleen voor staat, moet je ook alleen je weg vinden met elke stap in die ontwikkeling.

Altijd goedmaken samen

Hoewel de buien heftig zijn en die sfeer hier in huis soms grondig negatief beïnvloeden, wordt er altijd naderhand over gesproken en het goed gemaakt. Als mama in de negeermodus zit, komt ze ook altijd vragen, hoe we het weer goed kunnen maken. Ze houdt, net als haar mama, niet van onenigheid. Ik snap best dat ze haar drift kwijt moet en moet ontdekken wat voor gevolgen haar acties hebben, maar leuk is echt anders. Gemiddeld is het nu 1 à 2 maal per week raak. Een heel groot contrast met de vele knuffelaanvallen, die ik per dag over me heen krijg en de lieve liefdesverklaringen, die elke dag meerdere malen aanwezig zijn.

Tis een engeltje maar af en toe echt een BENGEL!!!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten