IMG 6417
| | | |

DIY: Knutselen met oude eieren geschikt voor kleuters

Hier gebeurd het regelmatig: de eieren worden oud in de koelkast en indien te ver over de datum, wil ik ze toch liever niet meer in gerechten gebruiken. Tegen paastijd is het dan de overweging om ze niet weg te gooien, maar ermee aan de knutsel te gaan! Dochterlief vindt knutselen en zeker verven helemaal geweldig, daar speelt deze mama handig op in! Ga knutselen met oude eieren!

Knutselen met oude eieren: het resultaat!

Knutselen met oude eieren

Zowel de eierdoos, als de eieren worden gebruikt!

De onderkant van de eierdoos kan je door je kind groen laten verven. Dan is dat het ‘mandje’. Hier hebben we het ‘mandje’ daarna een nachtje laten drogen. Je kan wel gelijk verder gaan, maar dat vraagt om verfvlekken met kleuters, dus als het kan droogtijd inbouwen.

De overgebleven oude eieren kook je hard en laat je afkoelen. Daarna kan het verven beginnen. Een eierverfmolen is een handig hulpje dat voor een klein bedrag in menig winkel te verkrijgen is, maar ook zonder is het prima te doen. Kleuterlief kan zich gaan uitleven, wij kozen voor een effen basiskleur en daarna gaan we de eieren versieren. Uiteraard is dit niet noodzakelijk, je kind kan zelf bepalen hoe en wat.

Laat je fantasie als mama spreken en plunder je knutselkast!

Hier is dametje gek op bloemen, iets wat prima bij de lente én bij Pasen past. Laat deze mama nu ‘toevallig’ in haar grote knutselkast een doosje met papieren bloemen hebben. (verkrijgbaar via diverse knutselsites) Doordat de verf nat is, kan je de bloemen er gelijk opplakken zonder extra lijm en mocht het toch al te droog zijn, een likje verf plakt ook! (tip).

Knutselen met oude eieren

Uiteraard zijn er ook andere versieringen mogelijk. Ook je kind kan zelf ideetjes aandragen. Wij kozen deze optie. Doordat de eieren nog nat waren (kleuters verven rijkelijk met verf) konden de bloemen er zo opgeplakt worden en de topbloemen met een likje verf eronder. Uiteraard is dit niet de meest stevige optie, maar aangezien je eieren niet onbeperkt zo kan bewaren is het prima voor de paastijd.

Kleuters en knutselen

Aangezien kleuters (de mijne in ieder geval) vaak snel zijn afgeleid en iets anders willen doen, is een te ingewikkeld knutselwerk vragen om problemen. Dit werkje kan in 2 ruime kwartiertjes worden gemaakt. De meeste kleuters houden dat wel vol en zien dan ook gelijk veel vorderend resultaat wat de werkdrift bevorderd.

Ben jij al aan het knutselen geslagen met je kind(eren)? Of ben je zelf creatief en heb je iets gemaakt? Ik ben benieuwd!

Laatste update check: februari 2019.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten