| |

10 Sinterklaas tips voor een gezellige Sinterklaastijd

Na de zomervakantie komen al snel de eerste signalen van de naderende Sinterklaas tijd weer naar boven. De winkel liggen weer vol met snoepgoed en de commercie voor speelgoed aankopen begint op te starten. Thuis kan je op leuke wijze aandacht besteden aan deze periode van het jaar. In deze blog zijn een 10 Sinterklaas tips verzameld die je kunt gebruiken om vooral plezier te hebben met je kinderen.

saint-nicholas-536304_640

10 Sinterklaas tips*

 

1-Logeerpiet

Dit jaar is er iets nieuws in Nederland. De Sint laat kleine pietjes logeren bij kinderen thuis. Deze pietjes gaan ‘s nachts stiekem naar de Sint toe om verslag uit te brengen en verstoppen zich vervolgens ergens in huis, zodat de kinderen elke ochtend op zoek gaan naar de kleine logeerpiet. Voor meer informatie: De kleine huispiet

 

2-Schoenkalender

De Sint is best erg lang in het land. Elke dag de schoen zetten is voor veel gezinnen een uitdaging, want wat elke dag in die schoen te doen. Je wilt je kinderen niet teveel verwennen met cadeautjes en elke dag snoepgoed is ook wel erg veel van het goede. Een handig hulpmiddel is een Schoenkalender. Deze is zo gemaakt en je bepaald als ouder zelf op welke dagen je kind(eren) de schoen mogen zetten.
schoenkalender_2015

 

3-Sinterklaaskookboek

Lekker samen met je kind(eren) de keuken in en typische Sinterklaaslekkernijen bereiden? Het kan! Het grote Sinterklaaskookboek geeft je alles wat je nodig hebt, tezamen met veel bakplezier in de keuken daarna!

 

4-Sint film

Trakteer je gezin met een gegarandeerd succes uitje. Samen naar de Film: Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot.

YouTube video

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie (Vlinder Kamerling), die hoopt dat de Club van Sinterklaas het dier weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen? bron

5-Sintspelletjes

Via deze link naar Sint.nl kom je op een pagina met Sinterklaasspelletjes, waar je kinderen zonder reclame aan het spelen kunnen. Ze zijn ook op de Ipad te spelen.

Quote: Alle spelletjes die je hier ziet staan zijn speciaal voor sint.nl / sinterklaas.nl gemaakt. Mocht je ze op andere websites tegenkomen: daar horen ze niet thuis…. Alleen hier kunnen ze allemaal veilig, zonder reclame, cookies of facebook-koppelingen gespeeld worden.

6-Sintknutsels

Vele sites verwijzen naar knutselideetjes voor de Sint, deze kwam ik tegen op Pinterest, die ik echt wil delen met jullie: het prikbord Knutselen Sinterklaas

7-Verlanglijstje

Om je kind(eren) een beetje te begeleiden met hun wensen voor de Sint, is het maken van een verlanglijstje samen een handig hulpmiddel. De Sint kan immers wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de cadeautjes.

verlanglijstbron

8-Bezoek Sinterklaas zelf

In Brabant is het Kasteel van Sinterklaas te Helmond erg bekend. Nu zijn er meerdere locaties in Nederland waar de Sint te bezoeken is, een zoektocht online brengt je op meerdere locaties. Deze wil ik wel aanraden. Hoe wel rekening met een wachtrij voor het naar binnen kunnen, gezien de bekendheid van dit verblijfadres van de Goede Sint.

9-Sinterklaas Liedjes

De klassiekers blijven het goed doen, toch zijn er recent ook nieuwere versies verschenen, die minder negatief over de Pieten zijn. De keuze blijft natuurlijk aan jullie zelf. Oldtimers tref je hier aan en de nieuwe stijl hier.

10-Discussie over Piet

De laatste tip is om het vooral niet over die hele discussie rondom Piet zijn huidskleur te hebben met de kinderen. Ze zitten nog zo in hun fantasiewereld dat ze alles slikken voor zoete koek, dus als de Pieten veranderen, is dat voor de kinderen logisch. Blijven ze hetzelfde, evenzo. Dus vooral genieten van het kinderfeest en laat de massa die discussie maar uitvechten.

Een hele fijne Sinterklaas tijd toegewenst!

*Deze blogpost is voor het laatste bijgewerkt 6 september 2016.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten