update
|

Kan dit zomaar gebeuren op scholen: een update!

Eerder schreef een mama, die anoniem wenst,  te blijven: Kan dit echt zomaar gebeuren op scholen? Inmiddels is er in een paar maanden tijd heel veel gebeurd! Hierdoor volgde er opnieuw vanuit haar contact met de vraag of ze een update mocht plaatsen. Natuurlijk!

update

Een super update!

We hebben namelijk geweldig nieuws. Onze kerel is toch door naar groep 8!

Het is hem gelukt, gelukkig. Hij heeft bijna dagelijks thuis extra werk gedaan om zijn rekenen weer op peil te krijgen. En met succes. We zijn nog niet helemaal terug op niveau, wat betekent dat hij in de vakantie ook nog moet blijven oefenen en leren, maar we boeken vooruitgang.

Hij is begonnen met het automatiseren van de plus en min sommen tot 20. Dat zat er helaas nog niet goed in en is toch wel een basis, die je nodig hebt. Door het te weinig oefenen in groep 4, bleef dat moeilijk voor hem. Gelukkig zit het er nu goed in en zijn we doorgegaan met de tafeltjes. Daar gaat best nog wat tijd inzitten aangezien automatiseren heel moeilijk is voor hem, deels door de dyslexie, deels door slechter werkend korte termijn geheugen. Maar we zijn op de helft. De uitkomsten zitten allemaal al in zijn hoofd maar nu moet de snelheid er nog in. Hij moet nog te lang nadenken.

Wat deze meneer heeft gepresteerd de afgelopen weken is iets om ontzettend trots op te zijn. Als ouders, maar ook zeker hijzelf. Zijn doorzettingsvermogen kent hierin geen grenzen, want hij weet dat hij het rekenen nodig heeft voor het beroep dat hij wil gaan uitoefenen.

In de vakantie gaan we dus nog verder met oefenen en leren. Iets waar hij gelukkig helemaal geen moeite mee heeft. Hij ziet het als een kans om zijn achterstand nog verder weg te werken en daar ben ik als moeder ontzettend trots op.

Verder heeft hij zichzelf als doel gesteld om op vmbo-tl uit te komen bij de eindcito’s. Hij zit nu tussen basis en kader in. Een flinke uitdaging, maar met zijn wilskracht zie ik het hem nog voor elkaar krijgen ook!

Onlybyme: Super nieuws zo net voor de zomervakantie! Laten we hopen dat hij zijn doel komend schooljaar gaat behalen. Bedankt voor deze geweldige update!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten