20160905 154620 e1473113719711
|

Maak fantasie werkelijk voor even!

Niets zo leuk als de fantasie van je kind(eren) prikkelen!

maak fantasie werkelijk

Riana is het liefst een prinses in haar lievelingskleur roze of geel.

Kinderen beleven de grootste avonturen samen met hun vriendjes of in solo spel door zich te verliezen in eindeloze fantasierollen.

Als ouder is het zeer boeiend om te volgen hoe ze hun spel opbouwen en steeds ingewikkelder maken naarmate de leeftijd toeneemt. Ze leren spelenderwijs heel veel door situaties uit het echte leven, of gezien in (teken)films na te spelen. Hun sociale vaardigheden worden ongemerkt getraind en ze kopiëren het gedrag dat ze ongemerkt van volwassenen om zich heen tot zich nemen. Ze leren hoe ze iets het beste kunnen aanpakken om tot gewenste resultaten te komen. Ook lost hun fantasie niet oplosbare situaties op door er wat magie bij te voegen.

Kinderen laten spelen is zeer belangrijk voor de latere ontwikkeling!

Spelen neemt een belangrijke rol in, in de persoonlijkheidsontwikkeling van een kind. Het heeft invloed op de ontwikkeling op het intellectuele vlak, het sociale vlak, het motorische vlak en ook het emotionele vlak. Het kind leert er door nadenken over dingen, leert vooruitdenken en plannen. Het leert onder andere zijn/ haar omgeving kennen, problemen op te lossen en hoe van alles werkt.  bron

Kinderen kind laten zijn

Door kinderen vooral kind te laten zijn, krijgen ze de mogelijkheid optimaal te leren vanuit hun prikkelende fantasie. Vele kinderen brengen het liefst veel tijd door in de ‘poppenhoek’ op school die vaak met thema’s gedurende het jaar het spel op verschillende manieren stimuleert. Vaak zijn er dan ook mogelijkheden om je te verkleden in de rol die je als kind tijdelijk aanneemt. Een dokter spelen is immers nog echter met een witte jas aan! Het hoeft geen complete outfit te zijn, vaak is een klein detail al genoeg. De rest verzinnen de kinderen en zelf moeiteloos bij.

Traditionele rolverdelingen

Hoewel tegenwoordig de ‘traditionele speelrollen’ voor jongens en meisjes minder sterk worden opgelegd vanuit de opvoeding, kiezen de kinderen toch vaak zelf nog voor typische vrouwelijke of mannelijke rollen in het spel. Mijn dametje (5) is nog steeds het liefst een prinses. Al zou ik haar ook zeer gelukkig maken met een politie outfit of doktersjas aangezien, die beroepen geregeld voorbij komen bij de ‘wat wil je later worden’ gesprekjes. Het ligt een beetje aan het moment van het jaar. Al blijft het prinses willen zijn en ronddraaien in jurken haar favoriet.

Trots als een ware prinses in haar gele prinsessenjurk!

maak fantasie werkelijk

Verkleed is het ineens ‘echt’!

Eenmaal verkleed is ze ineens totaal in haar rol! Ze probeert alles wat ze weet over prinsessen via televisie en andere media te verwerken in haar fantasierijke spel en voelt zich met een jurk aan net als een ‘echte’ prinses. Liefst zou ze deze jurk dagelijks dragen, afgewisseld uiteraard met een andere roze versie. 😉 Je voelt de blijdschap van haar afstralen zodra ze weer in haar favoriete fantasie rol mag spelen. Echt heerlijk om als ouder te zien.

Enkel met Carnaval verkleden is veel te weinig!

Wat mij betreft zouden kinderen veel vaker de gelegenheid moeten krijgen zich te mogen verkleden op school en in het openbare leven. Veelal wordt het verkleed spelen nu enkel in de huiselijke omgeving geregeld en op school in de ‘poppenhoek’ door kinderen beleefd. Toch zie ik echt veel meerwaarde aan het inleven in rollen, als stimulans voor hun algemene psychosociale ontwikkeling.

Als ouder kan je daaraan bijdragen door voor schappelijke prijzen wat verkleedkleding te verzamelen door de jaren heen. Ook oude kleding van mama en papa zijn zeer geliefd… met kleine attributen is al veel bereikt immers. Wie heeft er vroeger niet in veel te grote schoenen van mama of papa rondgelopen en haast de nek gebroken? Of de lippenstift van mama geplunderd? Herkenning?

Onlybyme vindt het dan ook super leuk om een tegoedbon ter waarde van 25 euro te mogen weggeven met een winactie. Bij Feestwinkel XL zijn de leukste outfits te vinden in allerlei thema’s. Niet enkel prinseswensen worden daar vervuld! Ridders, spoken, beroepen, indianen, clowns, dieren, zoveel keus voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Zou jij jouw (klein)kind ergens mee willen verrassen? Doe gerust mee met deze winactie!

Winactie ‘Maak fantasie werkelijk’ (gesloten)

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je deze tegoedbon t.w.v. 25 euro wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven –  ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. (veelal op de maandagen) Kijk gerust naar nog andere lopende winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Knipselsamenwerkingwinactie

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten