sport
| |

Welke sport gaat het worden na de ABC zwemlessen in 2017?

Dochterlief roept nu al maanden dat ze nadat ze haar ABC diploma’s heeft gehaald wil gaan turnen. Toch hebben ook vele andere sporten al de revue gepasseerd inclusief vragen waar ik niet direct het antwoord op wist. Deze mama maakt dan handig gebruik van de digitale wereld als de vraag best logisch is, enkel mijn kennis op dat expertise gebied te kort komt. Toch hoop ik stiekem dat ze haar turnwens vasthoudt als sport voor na de zwemlessen. Waarom? Wel dat heeft een goede reden!

sport

Mama waarom? Mama hoe heet dat?

Vragen stellen is een grote hobby van dochterlief. Zo is ze ook uitermate geïnteresseerd in sporten, maar weet ze vaak de antwoorden niet en mama’s weten alles ‘schijnt’!

Dus deze mama krijgt vele vragen en mijn algemene kennis van sporten is best redelijk. Ik kon haar uitgebreid antwoord geven over sporten als Judo, Zwemmen, Turnen, Dansen, Voetbal, maar over paarden wist ik zeer weinig. De stiekeme wens dat ze daar nooit mee zou komen kwam helaas niet uit. Ze had ineens ‘besloten’ van alles te willen weten over paarden en gaan Paardrijden.

horse-1921188_640

‘Waarom dragen paarden ‘dat’ om hun hoofd mama? Hoe heet dat eigenlijk? Paarden kunnen toch makkelijk zonder die dingen mama?’

Paarden en ik: geen combinatie

Een bekentenis: Ik ben als de dood voor paarden. De combinatie paard en ik binnen een meter van elkaar is dan ook nooit vrijwillig. Op de een of andere manier gaat meneer of mevrouw paard altijd meteen in de bok stand staan zodra ik in de buurt ben. Trappen geven, wild doen, blijkbaar heb ik een energie om mezelf heen hangen die dat teweeg brengt.

Alsof de paarden voelen dat ik totaal niet gecharmeerd ben, anders dan vanaf een afstand naar ze kijken. De liefde die vele kinderen én volwassenen hebben voor het paard, er uren mee zoet zijn om deze te verzorgen, kammen, staarten invlechten, dresseren, berijden.  Het is allemaal aan mij voorbij gegaan.

Zeker nadat bleek dat meneer en mevrouw paard mij niet aardig vinden, zodra ik toenadering zocht als kind. Uiteindelijk heb ik me daar dus maar bij neergelegd en is mijn kennis op het gebied van paarden dan ook zeer gering. Veel verder dan de benamingen beugels en zadels gaat mijn kennis van attributen die het paard draagt dan ook niet en de vraag wat dat ding om hun hoofd is, gaf bij mij dan ook geen heldere ingeving..

Digitaal zijn alle antwoorden te vinden

Wat heerlijk is het dan ook dat je tegenwoordig bijna alles online kunt vinden. Zo ook het antwoord op haar vraag: het blijken hoofdstellen te zijn die paarden dragen. Waarschijnlijk zijn er weer verschillende soorten stellen voor verschillende soorten takken van Paardensport. Misschien ook niet, ik ben dan ook echt een leek op dit gebied. Nadat ik wist wat hoe hetgeen Riana me vroeg heette, ben ik dan ook gestopt met me er verder in verdiepen. Dat komt wel mocht ze ooit toch gaan voor een vorm van paardensport. 😉

De andere vragen heb ik afgedaan met een vage omschrijving waar ze genoegen mee nam. Dat is niet altijd het geval, dus ik had geluk! Wanneer de volgende lading vragen komt over een onderwerp dat haar fascinatie heeft gevonden, is nooit voorspelbaar.

Turnen als sport in 2017?

Tot nu toe houdt ze het gelukkig al maanden vol dat ze wil gaan turnen als sport na de zwemlessen. Nog even volhouden dametje! Je gaat super met je zwemlessen (trotse mama) en turnen kan ik enkel maar ondersteunen.  Want deze sport is erg goed voor de lichamelijke ontwikkeling. Deze mama hoopt dan ook werkelijk dat haar tijdelijke paarden fascinatie niet zal wederkeren. 😉

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten