bicycle 1828549 640
| |

Had ik dit maar geweten! Iets wat ik nu iedere ouder zou aanraden!

Het is altijd makkelijker terug dan vooruit kijken! Je wordt ouder en wijzer (als het goed is), dus ook in het ouderschap leer je al gaande weg. En als ik dan nu terugkijk op de eerste 6 jaren is er echt 1 ding wat ik echt anders zou doen, als ik deze jaren met dametje nogmaals zou doorlopen.

Eentje maar???

dialog 148815 640

Uiteraard kan ik me wel meer dingen bedenken, maar deze staat bij mij heel hoog in de top tien! Een loopfiets! Je kent ze vast wel, peuters die al lopend en/of rennend op fietsjes voorbij schieten tussen alle mama’s en andere kinderen door op het schoolplein. Super goed voor de ontwikkeling van balans! Van andere ouders hoor ik dan ook geregeld dat hun kinderen daarna zo overstapten op de ‘gewone’ fiets en de periode ‘zijwieltjes’ vaak oversloegen. Iets wat hier met dametje best eventjes heeft geduurd.wat ik nu iedere ouder zou aanraden

Zeker voor kinderen die motoriek op het gebied van evenwicht wat achterlopen is het in mijn ogen een ‘must’! Die ik echt elke ouder kan aanbevelen.

 

Daarnaast…

……zou ik meer op aanbiedingen ingaan! Toen ik zwanger was van dametje wilde ik alles nieuw, nieuwe meubels, nieuwe kleren. Nu was er ook de ruimte voor maar dan nog. Ze groeien zo mega snel en feitelijk kan je je geld maar 1 keer besteden. Nu gaat dat natuurlijk niet voor alles op, maar een bedje waar al eens een baby in geslapen heeft, is echt niet minder als je er een nieuw matras in legt. Kleren voor de eerste maanden waar je baby maar enkele weken inpast. Moet dat allemaal nieuw? Je kan het uiteraard ook mixen: je koopwoede een beetje beteugelen en besparen!

Zo kijk ik tegenwoordig best wel even rond voor ik iets aanschaf. Waarom voor ‘hetzelfde’ item elders veel meer betalen!

Als ik bijvoorbeeld ‘Google’ op ‘loopfiets’ zie ik bij de site loopfietsen.nl (die aangeeft de laagste prijzen te hebben op Google) prijzen voorbijkomen waarvan ik denk: kan dat niet ‘iets’ goedkoper! En ja hoor dat kan! Bij prijskiller.be zie ik veel aangenamere prijzen! Kortom, zoals ik al heel vaak aangeef, gebruik de mogelijkheid om rond te neuzen online, voor je teveel geld uitgeeft aan producten die elders ook goedkoper kunnen.

Goedkoop is duurkoop!

Soms ja, vaak NEE! Heus blijft echte merkkleding langer mooi, maar als je kinderen te snel groeien om het daadwerkelijk zolang aan te hebben dat het ook aan slijten toekomt?! Dan liever in plaats van 1 item meerdere items van een onbekend merk of huismerk van een winkel. Ik heb daar totaal geen problemen mee!

En verder…

Uiteraard nog vele ‘kleine’ dingen die ik net even anders zou doen, maar ik zou er weer vol voor gaan, ook al zou alles precies hetzelfde verlopen zonder enige twijfel! Ze is mijn vrolijke zonnetje in huis, eentje die ik voor geen goud zou willen missen! 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten