wreath 842237 640
|

Tips voor kinderfeesten

5 tips om je kind een geweldige dag te bezorgen op zijn/haar verjaardag of kinderfeest!

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij het organiseren van een kinderverjaardag of kinderfeestje? Hier heb ik alvast wat leuke ideetjes voor je verzameld, waardoor je de komende jaren verlost bent het probleem: wat gaan we nu weer uit de kast trekken aan ideetjes?

tips voor kinderfeesten

Nu ben ik zelf het type persoon dat totaal niet van verjaardagen houdt. Menig jaar heb ik dan ook mijn verjaardag weten te omzeilen door of op vakantie te zijn, of gewoonweg door te geven deze niet te vieren. Het is feitelijk enkel zorgen voor de gasten en voor niemand echt genoeg tijd hebben om echt een gesprek mee aan te gaan. De vieringen bleven dan ook bewust in kleine aantallen, enkel directe familie of de vrienden apart, of liefst totaal het gehele gedoe overslaan.

Met de komst van een dochter in mijn leven moest ik dan ook eraan geloven. Natuurlijk verdient prinses elk jaar een verjaardagsfeest! En niet 1 keer nee. Als kind krijg je er meerdere: de verjaardag zelf, op school en het kinderfeestje.

Onderstaande tips focussen zich op feesten met kinderen, of het nu hun verjaardagsfeest is, een kinderfeestje of misschien een andere reden tot het vieren van feest! Ook kunnen sommige tips goed gebruikt worden bij feesten voor het hele gezin, waarbij je natuurlijk ook de kinderen aangenaam bezig wilt houden.

5 tips voor kinderfeesten waarmee je de kinderen bezighoudt:

Huur een springkussen!

Heb je een stuk grond tot je beschikking in de buurt van je woning, hetzij je eigen tuin of een veldje in de buurt. Huur voor 1 dag een springkussen en geef de kinderen een manier om zich uit te leven. Je kunt dit combineren met een picknick of bijvoorbeeld allerlei spelletjes waarbij het springen een onderdeel is. In de zomer kan je daarbij denken aan spellen in combinatie met water, ballen gooien, glibberen en glijden. Als het wat frisser is dan is wellicht een overkapt springkussen geschikt voor wat ongewenste regendruppels. Een springkussen huren kan onder andere bij zoef.com.

Laat kinderen kind zijn!

Kinderen denken bij hun spel niet zo direct aan het schoonhouden van hun kleren. Speel daarmee. Laat ze allemaal oude kleren aandoen en geef ze spelletjes te doen die ze normaal niet zo direct met ‘normale’ kleren ‘mogen’. Laat ze genieten van de modder, het stampen in plassen, het elkaar nat proberen te spuiten, het gooien met waterballonnen. Een kruipparcours. Zichzelf schminken met camouflage als een soldaat en daarna een spel ermee spelen.

Doe eens gek!

Kruip als volwassene in de huid van je kind. Wat is voor hem/haar het ultieme. Vaak worden kinderen graag verrast met zaken die ‘normaal’ niet worden gedaan.

Een voorbeeld:

Mijn vriendin Wendy vertelde me dat ze met een piratenpartijtje had besloten om de heren ook als piraten te laten eten. De patatten werden dus midden op tafel op een hoop gegooid en de sausjes idem dito. Ze kregen er piratenbier bij te drinken (ranja geel gekleurd) en hadden de grootste lol.

Ouderwetse doen blijft leuk!

Als kind heb je er zelf veel lol mee gehad en gek genoeg blijft het scoren. Al die spelletjes die vroeger scoorden bij jezelf als kind, zullen ook jouw kind en de vriendjes lol bezorgen. Maak er een spelelement van met beloningen als ze ergens mee winnen en zorg daarbij dat verschillende talenten aan bod komen aangezien alle kinderen andere talenten hebben en zorg ervoor dat ze gezamenlijk naar iets toe kunnen werken met winnen. De grote verrassing, wat het dan ook is. Aangezien je niet wilt dat steeds dezelfde kinderen winnen, maak groepjes, of tweetallen met de spelletjes.

Voorbeelden te over, maar je hoeft niet moeilijker te denken dan varianten op het koekhappen, spijkerpoepen, ezeltjes prikje, zinnen doorfluisteren, waterhappen, verstoppertje spelen, etc.

Huur entertainment in, of ga er zelf naar toe!

Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar als je werkelijk niet goed bent in het zelf vermaken van een groep van 6-8 kinderen of er tegenop zit, dan is het altijd mogelijk om hulptroepen te huren. Denk aan clowns, goochelaars, naar een (binnen)speeltuin toe gaan, gaan zwemmen, kinderbioscoop, schminken, etc.

Het zijn slechts 5 tips en er zijn er nog velen meer te geven. Mocht je, net als ik een aantal jaren geleden, voor het eerst voor een kinderfeest staan en dat ook niet jouw expertise zijn? Wellicht helpen deze tips je een beetje op weg. Succes!

Dit artikel betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten