ipad 1721500 640
| |

Tiener top 5 leerzame apps, spelletjes en sociale media!

Tegenwoordig zijn mobiele apparaten niet meer weg te denken. Van jong tot oud kunnen mensen baat hebben bij een mobiel apparaat. Zo ook mijn kinderen. Ze vinden het heerlijk om in de vrije tijd die ze hebben een spelletje te doen of nog iets te leren. Ze hebben dan ook een duidelijke mening over hun favoriete apps van het moment. Graag delen ze dan ook hun Tiener top 5 leerzame apps, spelletjes en sociale media!

tiener top 5 leerzame apps

Wat houdt onze 3 tieners bezig online?

Op het moment is de jongste van 11 bezig met een cursus Engels. Ze vind het fijner dan op school omdat ze nu zelf het tempo kan bepalen. Maar ook is ze geïnteresseerd in gitaarspelen. Dat leert ze ook via haar tablet. Natuurlijk worden er ook filmpjes gekeken op YouTube en zeker de oudste van 15 is dagelijks te vinden op sociale media. Deze jongen is erg bezig met muziek en foto’s maken. De tablet heeft hij dan ook vaak in zijn handen maar met gitaar spelen of keyboard is het toch handig als hij hem daarbij neer kan zetten.

Een tablethoes is ook voor tieners een uitkomst!

Een hoes om de tablet is een uitkomst. Je kan de hoes op verschillende manieren gebruiken, zodat je de tablet ook op verschillende manieren kan neerzetten. Ideaal is ook dat zo’n hoes de tablet beschermt als ze weer eens te vlug opstaan en hem laten vallen.  Een nieuw scherm kost veel meer geld dan een hoes en dan ben je ook je tablet nog eens even kwijt omdat hij gerepareerd moet worden. Kortom, als ervaringsdeskundige met oudere kinderen, is een hoes nog steeds een besparing in de uiteindelijke kosten. 😉

Zoals gezegd, ook onze kinderen leren en ontspannen via een beeldscherm en daarom wil ik graag nog wat tips delen over de apps die ze gebruiken.

Wat is de tiener top 5 leerzame apps? Spelletjes? Sociale media?

Top 5 leerzame apps:

 1. Youtube
 2. Duolingo (engels leren)
 3. Rekenkoning
 4. Leren tekenen
 5. Gitaar leren spelen

Top 5 spelletjes:

 1. Minecraft
 2. Piano tiles
 3. Boom Beach
 4. Clash of Clans
 5. Little Alchemy

Top 5 social media:

 1. Instagram
 2. Facebook
 3. musical.ly
 4. Snapchat
 5. Whatsapp

Is de tiener top 5 van leerzame apps spelletjes en sociale media van jouw tiener vergelijkbaar met die van de kinderen van Wendy?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten