Kiddi Fluffies Hond
| | |

Cadeautip voor Kerst : Kiddi Fluffies Hond

Cadeautip voor onder de boom: Kiddi Fluffies Hond, zeer geschikt voor meisjes vanaf 4 jaar!

De sint is dan wel onderweg terug naar Spanje (gelukkig), maar ook onder de kerstboom worden bij veel gezinnen nog cadeautjes gelegd. Heb je als ouder net je kinderen blij gemaakt met hun wensen in de schoen, mag je nu nogmaals iets verzinnen. Hier uiteraard ook die uitdaging! Al probeer ik er totaal geen aandacht aan te schenken(dametje is nog niet op de hoogte van het gebruik van cadeautjes onder de boom), dus één cadeautje voor dochterlief en ook iets voor mama en Lady (onze pup) is meer dan genoeg! 

Kiddi Fluffies Hond

Nu heeft Riana deze Kiddi Fluffies Hond al eerder dit jaar gehad. Omdat ik nu eenmaal geregeld speelgoed review, heeft Riana speelgoed getest voor de Sint en daar begint de Sint uiteraard al op tijd mee. Het meeste gaat dan ook na het testen direct terug naar de Sint (in haar beleving stuurt mama het terug) met een persoonlijke mening van dametje erbij. Enkel deze Kiddi Fluffies Hond (die meteen de naam Snuffie kreeg toebedeeld) was zo’n schot in de roos, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om hem weer af te nemen. (Ja ook deze mama heeft een zwak punt soms!)

Nu maanden later speelt dametje er nog geregeld mee. Al moet ik zeggen dat nadat Lady haar onlangs heeft toegetakeld, ze wat verdrietig is om de status van snuffies neus. Snel naar de poppendokter dus!

Review Kiddi Fluffies Hond

Kiddi Fluffies Hond heeft ook een blauwe tegenhanger, Kiddi Fluffies Kat. Mocht jouw kind liever een kat willen, er is dus keus. Verder was ik verbaasd over de hoeveelheid interactie die mogelijk is met deze knuffel. De status knuffel is in feite al verkeerd, het is eerder een ‘echt’ huisdier dat in het leven van je kind komt.

Veel interactie met Kiddi Fluffies Hond

De Hond of Kat vraagt indien het kind ermee speelt om eten en drinken, rusttijd, speeltijd en knuffels. Ook is het mogelijk dat de hond/kat iets herhaalt wat het kind tegen het dier zegt (inspreekt). Het dier kan heel handig door de ouders worden voorzien van een slaaptijd tot maximaal 12 uur per dag. Dat betekent hier dat snuffie op 19 uur gaat slapen en weer op 7 uur wakker wordt. Niet dat de hond dan zelf geluid gaat maken, maar indien mijn dametje eerder wil gaan spelen komt ze bedrogen uit. In slaapstand is er niets anders mogelijk dan de slaapmuziek activeren. Er zit ook nog een wekkerfunctie op, maar die heb ik bewust niet gebruikt.

Spelend leren zorgen

Riana zie ik geregeld spelen met snuffie. Wat inhoudt dat ik haar door de kamer zien springen met de hond voor de bewegingsoefeningen, ze zingen samen het  lied  en ze luistert bijna dagelijks naar de slaapmelodietjes. Ze leert op deze manier op speelse wijze voor haar snuffie zorgen.

Als ze snuffie pakt geeft deze aan honger of dorst te hebben of aandacht te willen en dan kan ze dat geven. Ook kan ze door spelletjes goed te spelen sterren verdienen en die geven dan weer extra keuzes in het aanbod van eten voor de hond. Ze wordt dus gestimuleerd om goed met haar snuffie om te gaan en hem daarna te verwennen met iets lekkers. Ook zie ik haar snuffie geregeld in bed leggen. Daarnaast uiteraard ook de hond soms totaal een dag geen aandacht schenken. Gelukkig gaat deze dan niet op tilt, er volgen geen strafpunten.

Het enige wat ze merkt aan het ‘vergeten van snuffie‘ is een hongerige hond/kat als hij weer ‘opvalt’ tussen het overige speelgoed aanbod. Iets wat hier blijvend het geval is op zo goed als dagelijkse basis. Als snuffie alleen gelaten wordt zal hij ongeveer een minuut nog aandacht vragen aan je kind en daarna is hij stil tot de volgende speelbeurt.

Wees gewaarschuwd: (jonge) honden vinden Kiddi Fluffies Hond ook leuk!

Wel kan ik vertellen dat (jonge) honden de Kiddi Fluffies Hond ook zeer interessant vinden. Hoewel ik dochterlief heb proberen te waarschuwen en zoveel mogelijk snuffie uit de buurt van Lady heb proberen te houden, is het uiteindelijk na een paar maanden Lady toch gelukt om snuffie te voorzien van een gehavende neus. Dochterlief zo goed als ontroostbaar want nu was snuffie niet meer mooi. Maar daarmee ook een leermoment. Mijn advies is dus ook deze kameraad zo goed mogelijk uit de buurt van enthousiaste honden te houden!

Onze conclusie

Hier groot enthousiasme zowel door Riana als ikzelf. Ik merk echt dat dit speelgoeddier mijn dametje echt iets extra’s heeft gebracht. Riana is nu bijna 6 en aan de ene kant nog volop in haar fantasiewereld. Toch is ze ook zeer zorgzaam al bezig met zorgen voor haar speelgoed en mama. Op deze wijze kan ze heel speels zonder negatief gevoel leren voor een ander te zorgen. Het beloont enkel voor goed zorgen voor. Voor straffen bij verwaarlozing is de doelgroep vanaf 4 jaar dan ook totaal niet geschikt.

De doelgroep staat van 4-10 aangegeven, al vraag ik me af of kinderen boven de 8 jaar er nog zo intensief mee zullen spelen op de langere termijn. Ik denk dat de mogelijkheden voor hen wellicht weer wat te beperkt worden, al is dit natuurlijk per kind verschillend. Voor ons was het echt een zeer goede match: het sluit perfect aan bij Riana’s leeftijd en haar belevingswereld.

Mindere puntjes

Als nadelig puntje heb ik gevonden dat Kiddi Fluffies Hond bij intensief gebruik batterijen eet binnen elke dagen. Dus oplaadbare versies zijn in die gevallen aan te bevelen. Al moet ik zeggen dat na de eerste paar dagen de hond nu al vrij lang op haar tweede en derde set batterijen heeft geleefd.

Verder had ik als ouder liefst een volume regelaar erop gezien. De volumestand is mij soms wat te luid, maar uiteraard dochterlief geregeld te zacht. Een compromis is dus duidelijk bewerkstelligd.

Kiddi Fluffies Hond is onder andere te koop bij bol.com.

 

Disclaimer: deze review betreft een samenwerking. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten