| |

Review Construxions, zalig bouwen voor jonge kinderen!

Construxions is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2016 voor 4-5 jaar!

Volkomen terecht! Wij hebben deze bouw set uitgeprobeerd en delen graag onze bevindingen.

15211687_1315545288490389_2028135293_n

Review Construxions

Toen dochterlief de doos onder ogen kreeg was er gelijk enthousiasme. BOUWEN!!!! Echt niet enkel iets voor jongens. De tijd dat meisjes enkel met poppen spelen is echt passé! Dametje wisselt hier geregeld af met haar interesses en bouwen is dan zeker erg leuk om te doen als afwisseling.

Zelfstandig bouwen

Door de duidelijke bijgeleverde bouwtekening kon ze geheel zelfstandig aan de slag. Hooguit een vraag richting mij of iets goed was. Verder was het zalig voor haar om gelijk zonder hulp (want als bijna 6 jaar ben je al heel groot en zelfstandig) aan de gang te kunnen. Herkenbaar?

Goed voor de fijne motoriek

Riana is al wat aan de oudere kant, maar zeker voor jongere kinderen geeft deze bouw set veel uitdaging voor de fijne motoriek. Ze kunnen naast het maken van de voorbeelden daarna hun fantasie volledig de vrije loop laten. De aantal bouwelementen bepalen de grens van bouwmogelijkheden. Liefst had mijn dame dan ook minstens nog een doos gehad om grotere dingen te kunnen creëren. Verder was de hamer ook echt een toevoeging die beviel. Er werd op los getimmerd!

De leeftijd 3+ vind ik wel wat jong ingeschat, maar vanaf 4 jaar is het zeker een waardevolle vulling in de speelgoedkast.

Goede beoordeling Speelgoed van het jaar 2016

Inmiddels is de verkiezing van speelgoed van het jaar 2016 voorbij en heeft Construxions niet gewonnen, maar wel een zeer goede beoordeling gekregen. Onderstaande foto vat alles goed samen!

Construxions

Wij zijn het met de jury eens. Vooral prijs/kwaliteit verhouding is in deze dure tijd toch wel heel aantrekkelijk te noemen. Speelgoed is steeds duurder aan het worden en haast niet leuk meer om aan te schaffen. Deze set is al voor €12,99 bij bol.com te verkrijgen. Ideaal voor bij Sinterklaas of onder de kerstboom! Urenlang bouwplezier is zo goed als gegarandeerd.

Wel denk ik dat jongens vanwege de van nature nog meer aanwezige bouwdrift, langere tijd door zullen bouwen als dametjes die toch wat meer wisselen met hun speelactiviteiten. (Al is dit per kind natuurlijk verschillend, maar hier echt wel bouwinteresse, maar na een uurtje gauw weer iets anders… herkenbaar? )

Disclaimer: voor deze review is een exemplaar van Construxions beschikbaar gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten