veters strikken
| |

Kleuterlief vlogt #2: hoe doe je veters strikken?

Net voor de zomervakantie kwam mijn  dametje heel trots uit school gelopen met ‘iets’ achter haar rug verborgen en mama mocht raden wat dat was. Na een aantal keren raden gaf ik het op…. heel trots liet Riana toen haar strikdiploma zien!

veters strikken

Dit voorjaar liet ik haar allereerste ‘vlog’ zien, waar ze trots toont hoe ze met haar haren bezig is, à la hoe ‘haar’ grote vlog-voorbeeld dat doet. ‘;)

Hoewel ik het niet stimuleer, vraagt ze geregeld of ze iets mag tonen op film, zogezegd om een video maken waarop ze iets uitlegt of voordoet. Ze volgt via YouTube een Vlogger die de raarste dingen doet die jonge meiden heel leuk vinden. Het is allemaal heel onschuldig, deze mama kijkt met een wakend oog mee wat ze ziet 😉 , maar het wakkert wel haar behoefte ook dingen te delen online aan.

Nu ze ‘eindelijk’ zelf kan strikken, wilde ze dat uiteraard graag delen online…

Vlog door kleuterlief: veters strikken

Genieten maar….

YouTube video

Af en toe een vlog moet kunnen!

De moderne tijd brengt hele andere dingen mee ten opzichte van onze eigen jeugd. Toen was alles wat nu gewoon is aan communicatie niet aanwezig. Toen ik 5 jaar was, waren ze nog bezig met de ontwikkeling van internet. De spelcomputers begonnen van zeer eenvoudig tot de modernste versie tegenwoordig. Geen moment had ik gedacht dat mijn dochter zou opgroeien met tablets, laptops, computers, video’s maken met een mobiel. Het was er allemaal nog niet, of pas in de kinderschoenen toen ik haar leeftijd had. De techniek gaat snel, als je bedenkt dat ik nog niet de 40 heb bereikt. In minder dan 35 jaar zoveel veranderingen, het is niet gek dat oudere mensen het niet bij kunnen benen, voor wie de veranderingen nog groter zijn geweest in hun leven.

Je vraagt je als ouder best af wat je moet doen met deze nieuwe manier van communiceren en het sterk afnemen van de eigen privacy van je gezin. Hoe past vloggen daarin. Dochterlief ziet geen kwaad daarin en dat hou ik graag zo, maar wat begeleiding lijkt me wel op zijn plaats. Hoe jonger ze bekend zijn met de digitale wereld en straks meer bedreven dan de ouders, hoe sneller het gevaar van misbruik op de loer ligt.

Hier een mama die heel bewust af en toe het vloggen toestaat, maar heel goed let op de manier waarop. Het is jammer dat het noodzakelijk is tegenwoordig, maar je wil niet dat je kind zichzelf onbewust beschadigd online. Gelukkig is ze nog niet zo oud dat ze het allemaal zelf kan zonder mijn begeleiding.

Wel vraag ik me af hoe ouders dat doen met al oudere kinderen die graag vloggen? Of waarom ouders bewust het vloggen weigeren aan hun kinderen en waarom?

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten