Kapitein Winokio
|

Review Kapitein Winokio Tafels van vermeningvuldiging

Niet alle kinderen leren even makkelijk de tafels van 1 t/m 10 uit hun hoofd. Gelukkig zijn er hulpmiddelen verkrijgbaar die het leren vergemakkelijken.

Wendy: ‘Kapitein Winokio Tafels van vermeningvuldiging hèt spel om de tafeltjes te leren!’

Kapitein Winokio Tafels van vermeningvuldiging

verkrijgbaar via bol.com | recensent: Wendy van den Berg

Review Kapitein Winokio

De inhoud van Kapitein Winokio

  • CD met liedjes en een tafel kwis
  • Poster met tafeltjes en deelsommen
  • Oefenkaart met keer en deelsommen
  • Sommenkaartjes

Persoonlijke ervaring

Wendy: De mooie vormgeving die erg aanspreekt bij de kinderen vind ik erg belangrijk. Het doosje alleen al waar alles inzit, is zo vrolijk een kleurrijk. Er zitten een aantal dingen in die je kind kunnen helpen met het leren van de tafeltjes. 

Cd

Het allereerste wat we zagen, was een cd. Hierop staan alle sommen per tafel ingedeeld. Dus erg handig want als je er al een paar kent, dan kan je die makkelijk overslaan. Liedjes blijven beter in je hoofd hangen en vandaar dat alle tafeltjes gezongen zijn door Kapitein Winokio met behulp van een klas. Ook staat er per tafel een karaoke versie op. Hiermee kan je het oefen zonder dat je de uitkomst hoort. En als laatste nog een tafel-kwis. Dat is ook een liedje waarin antwoorden worden gevraagd op keer- en deelsommen.

Poster

Ook zit er een poster in met alle tafeltjes. Dat is natuurlijk altijd handig. Maar wat deze poster bijzonder maakt, is dat op de achterkant de deelsommen staan. Dus ook deze kunnen de kinderen gaan leren. Zelf had ik dit nog nooit gezien maar hoe leerzaam is het als de deelsommen ook op deze manier geleerd kunnen worden. 

Oefenkaartjes

Dan heb je ook de oefenkaartjes van de keersommen en van de deelsommen. We zijn begonnen met keer. Alle kaartjes één voor één doorgenomen. Degene die hij kende op een stapel en wat hij nog niet kende op een andere stapel. Zo is het voor een kind ook heel duidelijk hoeveel er nog geleerd moet worden want vaak wordt er gezegd dat ze de tafels nog niet beheersen terwijl er misschien maar een stuk of tien zijn die ze niet kennen. Door de kaarten zichtbaar op te stapelen zien de kinderen zelf wat ze nog niet kennen, maar belangrijker nog, wat ze al wel kennen. De stapel met kaartjes die nog niet in zijn hoofd zaten, was niet zo groot. En we zijn dan ook met dat stapeltje verder gaan oefenen. De rest kende hij immers al. 

Zo ook met de deelsommen. Daar was de stapel met sommen die hij niet kende, iets groter maar wel al ver over de helft. Dat maakt het leren een stuk overzichtelijker en leuker, want terwijl ze leren zien ze ook de stapel die ze al kennen. Wat natuurlijk ook heel goed is voor het zelfvertrouwen. 

Oefenen met spelletjes

Na het leren gingen we nog wat oefenen door een spelletje te maken van de sommenkaartjes. Ze moeten er immers ook het tempo in krijgen. Telkens als ik een kaartje neerlegde mochten ze er zo snel mogelijk hun hand opleggen. De hand die onderop zat was er het eerste en diegene mocht het antwoord geven. Was het goed, mocht je het kaartje houden, was het fout, ging het kaartje naar de ander.

Conclusie

 

Disclaimer: deze review betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten