back to school 2629361 1280
| |

Gespot: Wijzer over de basisschool; een extra steuntje in de rug.

Via sociale media en random ‘surfen’ op het net, beland ik regelmatig op websites die het in mijn ogen verdienen om in deze rubriek ‘gespot’ op Onlybyme te worden vermeld. De website Wijzer over de basisschool is zo’n website.

Wijzer over de basisschool
©Pixabay

Barbara: Zelf heb ik het ‘geluk’ dat mijn dametje zonder enige moeite haar eerste schooljaar groep 3 heeft volbracht, sterker nog, ze is een uitzonderingsgeval met het in 1 schooljaar afleggen van zowel groep 3 als 4.

Toch is ook dochterlief is niet overal even sterk in. Ze excelleert in rekenen, leest inmiddels op Avi E5 niveau, maar de spelling is ‘net aan’. Niet iets om ons zorgen over te maken. Voor haar is het juist belangrijk dat ze ‘leert leren’ en extra ondersteuning is voorlopig niet nodig. Toch is het een aandachtspunt waar ze op vast kan gaan lopen, daar ze feitelijk de spellinglessen van 2 jaar moet verwerken en dus is het een punt van aandacht voor volgend schooljaar in groep 5. Toen ik dan ook de website Wijzer over de basisschool spotte, heb ik deze opgeslagen onder mijn ‘favorieten’, voor het geval dat dit ons later van pas komt.

Wijzer over de basisschool

Wat nu als jouw kind niet lekker kan meekomen met rekenen in groep 3? Of juist met taal echt heel veel moeite krijgt om de logica onder de knie te krijgen? 

Als ouder kan je met simpele stappen je kind vooruit helpen, vaak zonder dat je kind er ‘erg’ in heeft. Het is voor veel kinderen, ook voor ‘wijsneusje’, best een overstap van heerlijk vrij spelen naar het schoolse karakter van groep 3. Dan thuis nog eens extra de nadruk leggen op schoolactiviteiten, terwijl je kind snakt naar spelen werkt (vaak) averechts.

Checklists

Toen ik de checklist voor ouders over rekenen groep 3 tegenkwam en de opbouw bekeek dacht ik direct: zo kan het ook! Je leest in een uitgebreid artikel wat je kind dient te leren in groep 3 op het gebied van rekenen* en belangrijker nog, hoe je op speelse wijze je kind kan ondersteunen. Onderaan het artikel is het geheel te downloaden als Pdf bestand, ook erg handig.

In verschillende onderdelen wordt informatie aangeboden waarmee je direct aan de slag kunt. Niet enkel voor je kind in groep 3, maar ook de hogere groepen van de basisschool.  Dé reden waarom deze site onder mijn ‘te bewaren’ websites is opgeslagen en nu als ‘gespot’ hier het onderwerp vandaag!

*Naast rekenen groep 3 zijn er ook checklist voor o.a. spelling en lezen aanwezig.

Oefenmateriaal

Verder is er ook voor elk leerjaar oefenmateriaal te bestellen voor verschillende vakgebieden. Ik kan hier zelf niet over oordelen daar ik tot op dit moment geen oefenmateriaal nodig heb gehad bij dochterlief. De recensies op de website spreken echter voor zich. Naast rekenen is er bijvoorbeeld oefenmateriaal voor rekenen en taal aanwezig.

Ken jij de website Wijzer over de basisschool al? Wat zijn jouw ervaringen? Heeft jouw kind hier veel aan hebben gehad? Of juist niet? Geef dit gerust in een reactie aan om andere ouders op weg te helpen.

 

Gerelateerd:

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten