6 keuken schoonmaaktips

6 keuken schoonmaaktips die makkelijk te doen zijn!

keuken schoonmaaktips

Iedere dag maken we het aanrecht wel even schoon, maar we besteden te weinig tijd aan het goed reiningen van de keuken. De keuken schoonmaaktips in deze blog helpen je op weg om een goede routine op te bouwen die niet veel extra tijd kost op dagelijkse basis.

We nemen te snel genoegen met het halen van een doekje over het aanrecht, terwijl het daarmee nooit helemaal schoon wordt. Het is tijd om hier verandering in te brengen! Met de volgende keuken schoonmaaktips gaan we de keuken eens goed onderhanden nemen, zodat je goed weet welke stappen je iedere maand kunt herhalen.

Krijg een betere schoonmaakroutine met de volgende 6 keuken schoonmaaktips:

Je keuken schoonmaken is niet moeilijk, het vraagt enkel een planning die je met regelmaat herhaalt. Voeg de komende 6 keuken schoonmaaktips toe in je maandelijkse to-do list met huishoudelijke klusjes en je bent een goed eind op weg naar een veel schonere keuken.

1- Haal alles van het aanrecht af

Om het aanrecht zo goed mogelijk schoon te maken is het belangrijk om eerst alles van het aanrecht af te halen. Veel etensresten gaan vaak tussen dingen zitten waar je ze niet zo goed ziet. Door alles van het aanrecht af te halen kun je ook direct even kijken of alles nog wel op het aanrecht moet blijven staan of dat het ook een kast in kan.

2- Kasten en lades

Ook de kasten en lades dienen eens in de zoveel tijd even goed schoon gemaakt te worden. Er blijven al snel kruimels in de besteklade achter en ook kunnen er etenswaren in de kasten zitten die niet meer houdbaar zijn. Het is zo fijn als alles weer schoon en overzichtelijk is. Vergeet ook niet om de kastdeurtjes en de buitenkant van de lades schoon te maken.

3- De koelkast

Net als de kasten en de lades is het ook belangrijk dat de koelkast schoongemaakt wordt. Eigenlijk zou je hier iedere week even een doekje doorheen moeten halen. Controleer ook even of de temperatuur goed is.

4- De afzuigkap

Heb je de roosters van de afzuigkap al eens losgemaakt? De roosters zijn vaak erg vettig, waardoor er snel stof en viezigheid aan blijft plakken. Het kan zelfs zijn dat er ook spinnenwebben in komen. Het is de hoogste tijd om ze schoon te maken. Maak hiervoor een sopjes met afwasmiddel. Met een schuursponsje haal je het vuil er vervolgens van af.

5- De onderrand van de keuken

We maken de keuken schoon, we maken de vloer schoon, maar vaak vergeten we om de onderrand van de keuken schoon te maken. Check even of hier geen vuil en vieze spetters tegenaan gekomen zijn.

6- Handige schoonmaakmiddelen

Voor iedere schoonmaakklus is er wel een schoonmaakmiddel verkrijgbaar, maar wist je dat je eigenlijk helemaal niet zo veel producten in huis hoeft te halen?

  • Natuurazijn werkt echt heel erg goed tegen kalk. Het is ideaal om de waterkoker, koffieapparaat of de kraan mee te ontkalken.
  • Wil je je magnetron, kookplaat, oven, vaatwasser of koelkast goed schoonmaken? Gebruik dan citroen. Citroen is een hele goede ontvetter en het ruikt ook nog eens lekker fris.
  • En tenslotte is afwasmiddel een heel handig schoonmaakmiddel om verschillende dingen in huis mee schoon te maken. Het ontvet en het ruikt ook erg lekker. Daarnaast is afwasmiddel vaak minder hardnekkig en dus beter voor de gezondheid.

De bovenstaande keuken schoonmaaktips hoeven per week maar een half uurtje extra tijd te kosten maar geven wel gelijk een boost aan je keuken qua schoonheid. Veel succes met het doorvoeren van deze tips in je schoonmaakplanning!

disclaimer jpeg e1671742002932

Volg jij Onlybyme al? Alle blogs verschijnen op Bloglovin’ en daarnaast is Onlybyme vinden op: PinterestFacebookInstagram 

Deze blog is een gastblog geschreven door Iris. De afbeelding komt rechtenvrij vanaf Pexels.

Ook interesse in het schrijven van een gastblog of een andere vorm van samenwerking? Laat het me weten via de mail.


Eerder verschenen blogs op Onlybyme:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten