|

Keelpijn tips – deze werken echt!

Geen reclame voor de farmaceutische industrie ditmaal, nee gewoon keelpijn tips die werken. Daar zijn we immers naar op zoek, niet naar hoe de industrie rijker wordt van onze centen en wij nog steeds met keelpijn rondlopen. Hoe kom je er achter wat jij nodig hebt, om zo snel mogelijk van jouw specifieke klachten af te komen?keelpijn tips

Deze keelpijn tips werken echt!

Misschien loop je zelfs al enige tijd rond nu met keelpijn en zoek je de keelpijn tips die jou gaan helpen.

Meest voor de hand liggende tip, die vaak door ons eigenwijze burgers wordt overgeslagen, we kunnen immers tegenwoordig alles online uitzoeken zelf:

Raadpleeg je huisarts: die heeft er voor gestudeerd en heeft goede keelpijn tips!

De huisarts kan, bij twijfel, vaststellen wat de meest waarschijnlijke oorzaak is van jouw keelpijn en je daarna de juiste kant op adviseren. Is het enkel keelpijn, zijn je stembanden van slag, komt het door het hoesten, en wat voor hoest dan. Vele middeltjes helpen voor verschillende klachten immers.

Ook weet je gelijk of er geen kuurtje aan de pas hoeft te komen, want de huisarts zal gelijk even de longen checken als daar aanleiding voor is. Velen lopen veel te lang door met klachten en modderen aan met zelf dokteren, maar de huisarts is er niet voor niets. Zeker bij kinderen en ouderen wil ik dit advies bekrachtigen. Het is als ouder nog moeilijker inschatten, hoe erg je kind eraan toe is en bij ouderen moet een ergere vorm zo snel mogelijk worden voorkomen. De weerstand is immers bij zowel kinderen als ouderen, minder dan gemiddeld.

Als laatste reden om toch even de huisarts te raadplegen, wil ik nog aandragen dat deze je middelen voor kan schrijven die jijzelf niet zonder recept kunt verkrijgen. Uiteraard red je je met keelpijn vaak een heel eind met de ‘normale’ middeltjes. Maar als die niet werken, je die vast al hebt geprobeerd en je nu op zoek bent naar keelpijn tips online, om iets anders te vinden wat je wel van je klachten af helpt. Waarom dan niet even toch een afspraak plannen?

Overige keelpijn tips

  • Drink gekoelde dranken, water ijsjes
  • Lauwe (kamille) thee met honing
  • Honing drop, keelpastilles
  • Praat zo min mogelijk, zeker bij last van stembanden, en ga vooral niet fluisteren of overschreeuwen.
  • Pijnstillers als paracetamol kunnen de pijn (deels) wegnemen.
  • Blijf de keel smeren. Hoestdrankjes doen dat, of daarvoor bestemde tabletjes.
  • Bij prikkelhoest zijn er middelen op de markt, die de prikkel onderdrukken, waardoor het hoesten afneemt.
  • Eet zachte dingen, dat is makkelijker doorslikken.
  • Vermijd rokerige ruimtes.
  • Neem rust!

Hopelijk ben je snel van je keelpijn af met deze keelpijn tips. Helaas is keelpijn vaak niet met een dag weer verdwenen, een directe oplossing is er vaak niet, maar deze tips kunnen we ondersteunen. Indien er een mega tip mist in de lijst, dan voeg ik deze met liefde toe!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten