paper 3139127 1280
|

Jaloers op je ‘eigen’ recensenten, het moet niet gekker worden!

Net redigeer ik een persoonlijke content blog van Ilona en een gevoel van positieve jaloersheid overvalt me. Ik ben niet snel jaloers, maar ik zal bekennen dat dit gevoel me soms overvalt. Als ik terugdenk aan hoe het was om lekker vrijuit content te kunnen schrijven, van zeer persoonlijke insteek tot zeer inhoudelijke content over onderwerpen die me persoonlijk raken. Ik merk dat ik het mis.

jaloers

Jaloers zijn mag best!

Misschien is het raar om te zeggen, maar ik vind dat ik jaloers mag zijn. Het is zeker geen afgunst, de gunfactor naar anderen is namelijk erg groot. Feitelijk is dat waarom Onlybyme niet Only ‘bij mij‘ is, maar juist nu met een heel team aan recensenten die allemaal vanuit passie meewerken aan het schrijven van (boek)recensies, impressies en content.

Mijn positieve jaloersheid is het gevolg van groter groeien en een heel team aan fantastische recensenten managen. Feitelijk is mijn aandeel in Onlybyme steeds meer opgeschoven naar aansturen en begeleiden. Uiteraard schrijf ik zelf ook nog artikels, maar echt vrijuit schrijven is er steeds minder bij. Vrijwel altijd is er een reden tot het schrijven van hetgeen uit mijn pen komt.

Anderen gunnen mee te doen

Daar ik weet hoe het voelt om soort van buiten de maatschappij te worden gezet, (Lang verhaal kort: afgekeurd, WAO, zingeving zoeken, vanuit hobby Onlybyme opstarten, en anderen ook zingeving gunnen.) , was het voor mij vanzelfsprekend toen het op mijn pad kwam om niet alles meer zelf te doen voor Onlybyme te gaan delen.

Eerst met enkel Wendy, inmiddels rechterhand, eindredacteur Boeken en coach nieuwe boekrecensenten, daarna met steeds meer boekrecensenten. Antoinette kwam binnen als recensent en sprong al snel in het ontstane gat om te ondersteunen met het totale mailflow van en naar uitgeverijen.

Sinds kort heeft Onlybyme ook lifestyle recensenten. Wanneer ik een artikel onder ogen krijg voor redactie en deze content lees, dan weet ik weer hoe het voelt om zo heerlijk vrijuit te schrijven en blogs zoals feitelijk ‘deze blog’ zomaar weg te tikken, spontaan bedacht en verwoord. Deze blogs kosten slechts een fractie tijd, spontane woorden vliegen immers als hele watervallen uit mijn brein, ik moet het mezelf enkel wel toelaten!

Voornemen: vaker weer spontaan bloggen

Het is leerzaam, dat jaloerse gevoel. Het geeft aan dat ik iets mis en ik kan daar zelf iets aan doen, of althans proberen te doen.

Managen is deels delegeren en ook afstoten soms. Die keuze heb ik onlangs gemaakt door bij een externe opdrachtgever aan te geven dat ik stopte met schrijven aldaar, zodat mijn focus meer terug kon naar de basis. Mijn eigen website, en het daarnaast opzetten van OnlyLifestyle, het zeer kleine zusje van Onlybyme dat nog maar net ‘ademt’.

Hierdoor weer meer artikels vanaf eigen hand, een mix van dit soort persoonlijke artikels, met reviews, impressies en inhoudelijke artikels. Ik ga werkelijk tijd vrij plannen om te schrijven op de wijze die me het meest na aan het hart ligt: onderwerpen die me raken.

Onszelf blijven is belangrijk

Onlybyme groeit, dat is de trouwe volgers vast opgevallen. Dit is mede mogelijk door een zeer hecht team dat onderling begrijpt dat vrijwillig ook echt vrijwillig moet zijn en niet gedwongen. Als het even niet kan, dan even niet, kan het wel, dan een stapje harder. De reguliere werkmaatschappij is zo verhard en ik probeer ervoor te waken dat deze harde zakelijke wereld Onlybyme besmet. Natuurlijk proberen we ons aan gemaakte afspraken te houden, maar we zijn allen eerst mens.

Een deel van de recensenten zijn zelf ook (deels) afgekeurd en gevoelsmatig afgeschreven. Ik hoop dat ik met deze website aantoon dat niemand zich afgeschreven hoeft te voelen. Er is voor iedereen een manier om bij te dragen aan de maatschappij op eigen wijze.

Onlybyme geeft mensen het gevoel mee te doen. Mede daarom geven we graag via gesponsorde winacties boeken en artikels weg aan lezers. Gunnen aan anderen. Het is wellicht een idealistische manier van kijken naar de buitenwereld, maar een betere wereld begint bij jezelf. Als je het zelf niet doet, doet een ander het zeker niet.

 

Gerelateerde artikels:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten