desk 3076954 1920
|

7 redenen om de goedkope Iphone XR versie te kiezen

Zelf ben ik een Apple en Samsung fan qua telefoons. Ik wissel de merken al jaren dus ik ben niet trouw aan Apple. Nu mijn huidige abonnement weer is verlopen ben ik aan het rondneuzen naar een nieuwere versies van Apple en Samsung en ik kwam bij Apple de onlangs verschenen Iphone XR tegen (de goedkopere broer van de Iphone XS) en wat bleek: er zijn heel veel overeenkomsten tussen de beide telefoons. Zoveel dat ik me werkelijk afvraag wat de meerwaarde is van de duurdere variant. Waarom ruim 1100 euro uitgeven aan een telefoon als het ook 300 euro goedkoper kan? Zonder verlies van veel functionaliteiten?

desk 3076954 1920

Iphone XR versus Iphone XS

Je weet, een nieuwe telefoon kost nu eenmaal veel geld, tenminste als je graag een A-merk telefoon wilt en deze bedragen bereid bent te spenderen. Het kan uiteraard veel goedkoper en voor 200 euro is er ook een goede mobiel te vinden die doet wat hij moet doen: bellen.

Wellicht ben je net als ik inmiddels gewend en dus ook verwend met de A-merken en vind je de meerwaarde van het topsegment het waard om dieper in de buidel te tasten. Toch blijf ik altijd kritisch en ben ik, bij het schrijven van deze blog nog steeds niet erover uit of ik ditmaal ga voor een Iphone of een Samsung. Maar als ik dan kijk naar de Iphone XS en zijn goedkopere broer XR en wat de verschillen zijn, dan vraag ik me af: Is hetgeen de XS extra heeft te bieden die meerprijs waard? Ik vind van niet, maar dat is een persoonlijke mening.

Hieronder som ik de punten van verschil op, oordeel zelf:

7 reden om de goedkopere Iphone XR te kiezen1.  Het prijsverschil

Het blijft hoe dan ook een belangrijke overweging voor een telefoon. Hoeveel ben je bereid te spenderen. En ik vind 300 euro voor een telefoon een groot verschil, zeker als je de beperkte verschillen meeneemt.

2. Meer keuze in kleuren

De Iphone XR heeft met als een verdere voorganger(de Iphone 5C) meer keuze op het gebied van uiterlijk. Ik heb destijds de Iphone 5C gehad en deze heerlijk eigenwijs fel groen van kleur gekozen. Ook de Iphone XR heeft vrolijke tinten als blauw, geel, rood en koraal, naast wit en zwart. De XS is er enkel in de standaard tinten: zilver, goud en spacegrijs. Het is denk persoonlijk wat je meer aanspreekt. 😉

3. Een groter scherm

Dit kan je uiteraard ook als een nadeel zien, maar het is tegenwoordig toch vaak groot, groter, grootst.En 6,5 inch versus 5,8 inch is toch wel een verschil om over na te denken.

Het verschil in kwaliteit zit ‘m op dit vlak in de resolutie en De Iphone XR heeft geen OLED-scherm, maar een LCD-display. Het zal vast verschil geven, dat geloof ik direct. Enkel is dat het je waard om dieper voor in de buidel te tasten? De één zal volmondig JA zeggen, ik duidelijk niet.

Barbara: Al ben ik wellicht niet de juiste om dit aan te vragen, daar wij ook nog steeds een ouder model televisie in de woonkamer hebben staan met een beeld dat niet meer aan de meest recente normen voldoet. En het oogt voor ons gevoel zeer scherp en plezierig. 😉

4. De accu gaat langer mee

Heel belangrijk punt. Zo lang mogelijk kunnen werken met dezelfde accu! De Iphone XS kan 12,5-13,5 uur mee. De Iphone XR zelfs 15,5-16,5 uur. Een behoorlijk voordeel.

5. Zelfde prestaties

Beide Iphone’s hebben dezelfde processor en zijn duidelijk sneller dan de Iphone X die vorig jaar uitkwam.

6. De selfiecamera is gelijk

Selfies maken is in onze hedendaagse wereld heeeeeel belangrijk. Ik maak me ook schuldig aan het zo voordelig mogelijk op een selfie tevoorschijn komen.

7. Het verschil in lens aan de achterkant is beperkt

De groothoeklens is bij beide modellen gelijk en met 12 megapixels zeer goed. Het grote verschil zit hem in de zoomfunctie. Indien je deze functie veelvuldig gebruikt dan is de duurdere broer wellicht toch een overweging waard. Zelf pak ik voor het echte zoomwerk een fotocamera erbij en kan ik goed mobiel met minder zoom uit de voeten.

De Iphone XS is uitgerust met een extra telelens waardoor je een extra 2x optische zoom krijgt en 6x digitaal daarnaast. Dit mist de Iphone XR en indien je echt veel fotografeert en graag iets dichterbij haalt is dat wellicht toch wel een groot gemis. Ik vermoed ook dat het leeuwendeel van het prijsverschil in dit onderdeel zit.

Ga ik ditmaal voor een Iphone XR?

Ik denk het zelf niet. Althans nu nog niet. Maar voor de duurdere Iphone XS zeker niet. Die bedragen vind ik niet meer passen bij een mobiele telefoon. (Persoonlijke mening) Los van de functionaliteiten die je inlevert voor de goedkopere broer.

Op dit moment heb ik een Samsung en deze doet het nog goed (Later los gekocht en nu een jaar oud en nog goed qua batterij.), maar nu mijn abonnement is afgelopen betaal ik onbehoorlijk veel voor slechts een simkaart en ik ben alvast aan het oriënteren. Het ligt dus feitelijk aan mijn huidige telefoon en wanneer de kwaliteit van de batterij dramatisch afneemt, wanneer ik tot een nieuwe aanschaf over ga.

Daarbij heb ik dit model gekocht toen de kop van de prijs af was, dus wellicht een Iphone XR over 2 jaar?

Nu tijdelijk een Sim Only abonnement

Voor nu ga ik dus rondkijken voor een Sim Only abonnenement al blijft het lonken om me toch weer te laten verleiden tot een nieuw toestel. (Ze maken het ook zo aantrekkelijk mogelijk door de prijs van het toestel maandelijks af te lossen in je abonnementskosten. 😉 )

Een laatste tip: Neem ook bij het vergelijken het eventuele voordeel van een combinatie tussen je mobiele kosten en die van je internetprovider mee. Soms kan het dan toch aantrekkelijk zijn iets meer te betalen, daar je het voordeel terugkrijgt door bijvoorbeeld korting op je mobiele abonnement en extra data om te verbruiken. 😉 De zogenoemde stapelkorting, dus ook veel supermarkten hanteren.

 

 


Gerelateerde artikels:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten