opblaaskrokodil
|

Ik wil, ik wil… een opblaaskrokodil! Geen groene en geen roze!

Soms wordt dochterlief horendol van haar mama, als ik weer die verrekte zin herhaal. Indien ze met meerdere ‘ik wil’ vragen c.q. opmerkingen aankomt is mijn antwoord vrijwel standaard, als in een mantra:

Ik wil, ik wil, een opblaaskrokodil!

Met het laatste jaar de toevoeging er nog bij: geen groene en ook geen roze!

opblaaskrokodil

Per toeval kom ik net ‘meneer opblaaskrokodil‘ tegen op Lobbes, tijdens een snuffelronde naar leuk buiten speelgoed. Een heuse groene opblaaskrokodil , uiteraard niet de gewenste kleur! 😉 Nog in een aangename prijs ook! Zal ik hem…..?

Verlangen naar wat nu niet is: warmere dagen!

Nu het vriest in Nederland verlang ik naar de zomermaanden, en daarin ben ik echt niet de enige. De reisbranche doet er denk goede zaken mee dat het nu in Nederland vriest en de kou mensen ongewild meer binnen houdt dan gewenst.

Het idee om weer lekker de achterdeur open te kunnen zetten aan het begin van de dag en pas tegen bedtijd weer te sluiten doet me verlangen naar de warmere maanden. Het huis luchten is hier nu even een noodzakelijk kwaad en dan snel de deur weer dicht om de aangename warmte van de verwarming weer te omarmen.

Op tussendoor momenten snuffel ik het internet af en kom terecht op allerlei sites. Ik merk dat mijn blik momenteel vooral geïnteresseerd is in thema’s die een zomers karakter hebben: zonvakanties, tuinmeubels, zwembaden, nu dus ‘meneer opblaaskrokodil’. 😉 Misschien moet ik ‘hem’ voor de grap bestellen. Zowel dochter- als vriendlief gaan in lachen uitbarsten, als ik ze deze aanwinst toon. Dat is een feit!

De krokodil is inmiddels een bijna dagelijks terugkerend item in de gespreksrondes geworden. Nu zelfs als er geen ‘ik wil- vragen’ aan vooraf gaan. Ik ben soort van gewend geraakt aan zijn aanwezigheid. Wellicht herkenbaar bij jou thuis? Dat bepaalde zinnen of gedeeltes van zinnen dagelijks terugkeren?

Een andere veel gebruikte zin hier is: ‘Waarom, waarom, zijn de bananen krom?!’ (na een serie waarom-vragen als teken dat het vragenmoment weer voorbij is).  😉

ik wil

Vooruit dromen mag!

Er zijn plannen om in de zomer een zwembad in de tuin te plaatsen waar ‘meneer opblaaskrokodil’ in past, tezamen met een gezellige groep kinderen, die zich aldaar vermaken. Afgewisseld met rustige dompelmomenten vergezeld met een goed boek (of leuk gezelschap van vriendlief en een fles wijn! Misschien is ‘meneer opblaaskrokodil’ dan wel een soort van ‘hang-krokodil’ om mee te dobberen!

Nippend aan een nog net te warme thee, droom ik vooruit en geniet op de bank onder een fleezedeken van de voorpret die straks wanneer de winter verdwijnt gaat komen. Om vervolgens hoog zomer weer te verlangen naar de herfst en zijn kleurenpracht. Hier echt een seizoenenmens, met altijd het verlangen naar het volgende seizoen. Gelukkig komt het elk jaar weer allemaal aan de beurt. Ergens wonen waar het altijd dezelfde temperatuur is, lijkt me mega saai!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten