12202492 1037860386258882 1575092964 n e1446845368959 1
| |

Hoerrrrrraaaaa (de taart is soort van gelukt!)

Vaste lezers weten het al een weekje, vanwege de verrassingswinactie die er sinds zondag online staat, morgen vandaag ben ik jarig! 38 jaar sinds vanmorgen 6.42 uur (arme mama, die me er als 9 ponder uit moest werken). Het begint ergens op te lijken, of de wijsheid geheel gelijk oploopt met de jaren, laat ik maar aan anderen over om te beoordelen 😉 Dit jaar wilde ik een oude hobby weer oppakken: Taarten maken! Je verjaardag is het moment voor een taart, dus vol enthousiasme ging ik aan de gang. Ik las me suf op internet, bedacht wat ik wilde en tja dan nog uitvoeren.

Nou dat viel nog helemaal niet zo mee, maar er staat nu een ‘taart’ in de koelkast. Of hij ook smaakt valt nog te bezien! Als je mijn blunders wil lezen, dan vooral doorlezen, anders gewoon gelijk NEXT 😉38 jaar

Voor het geval ik morgen de koelkast open doe, en de taart geen taart meer is, heb ik gauw een foto geschoten! Zo van een afstandje lijkt het nog wel op een taart toch? Hoe het zo gekomen is, laten we zeggen met wat hindernissen.

Het maken van de taart!

De taartbodem. Nou ik heb me suf geklopt, ruim een kwartier en ja het was zeer luchtig. Toen het meel erdoor geschept en toen in het bakblik de oven in. Alle stappen gevolgd, maar iets is toch niet helemaal goed gegaan, want de bodem werd mooi bruin en gaar, maar niet hoog en luchtig. Tja dan maar geen luchtige bodem! Enne die paar klontjes toch nog zichtbare meel, dat is ook niet zo erg toch???

Oepssss, slagroom vergeten! Tja die had ik wel nodig in de vulling (soort van stevige kwarkvulling), dus dan maar zelf slagroom maken. Dat ging best aardig, maar toen ik door de in wording zijnde room de eidooiers moest roeren, stond per ongeluk het gas nog aan. Tja het laat zich raden wat er gebeurde. Juist ja. Ik had dus stukken gebakken ei er doorheen. Dus geheel maar af laten koelen, ei eruit gezeefd en uiteindelijk nog een dooier er doorheen geroerd. Af laten koelen, daarna deels opgeklopt en met de rest vermengd. En met het onderste bodemdeel in de bakblik de vulling er bovenop en laten stijven in de koelkast bijna 3 uur. Het ging goed, enkel is de smaak van de vulling nu wat te romig, erg machtig dus, maar moest wel met slagroom anders was het te slap geweest als taartvulling.

Nadat alles was opgestijfd, de bovenst taartbodem erop en nog even terug. Toen uit het bakblik, dat was nog even een dingetje, hoe die taart zonder onderste blik deel op het taartbord te krijgen, maar met meer geluk dan wijsheid: het leek zowaar nog een hele taart! Op de bovenkant chocadepasta gesmeerd en aan de zijkant botercrème, welke ik ook zelf maakte, en wat zowaar gelijk lukte. En dan de fondant eromheen, daar had ik nog geen ervaring mee, volgende keer zal ik dat anders doen, maar al met al ben ik best tevreden met het eindresultaat (zie foto). Morgen Straks nog wat verse stukjes aardbei erbij en het geheel is helemaal af!

Vandaag: het programma

Riana vond dat ik de M er bovenop moest doen (van Mama), de B van Barbara kwam niet in haar op, maar goed ik ben ook haar Mama, dat hoor ik honderden keren per dag, hihi. Toch maar voor 38 gekozen… dan weet ik over een jaar nog dat het mijn verjaardagstaart was hihi…

Nu vandaag dus jarig. De ochtend is lekker tutten en rustig aan, daarna nog even wat snelle dingen in huis doen, dat alles klaar is. En einde ochtend pannenkoeken bakken (voor de kinderen ‘s avonds) en de soep maken. Kan maar klaar zijn! Dan vanaf begin middag visite, met een klein clubje mijn verjaardag vieren. Zelf ben ik niet zo van in de picture staan, maar sinds Riana het belangrijk vindt dat mama jarig is, krijgt het een andere lading. Er ligt ook iets onder haar bed voor mama. Ben benieuwd hoe goed het uitslapen gaat lukken morgen vandaag, waarschijnlijk wil ze al heel vroeg voor mama gaan zingen, we wachten het af.

Uiteraard laat ik nog weten of de taart enigszins te eten is! Wordt vervolgd!

Mocht je nog willen meedoen met de verrassingswinactie, zie boven deze post tussen de winacties en waag een gokje. Alle aanmeldingen tot middernacht maken kans op een echte verrassing.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten