20190718 111807
| | |

Hoe gaat het met onze kids en onszelf, zo na alle hectiek? | CO#40

Tijd voor een persoonlijke update over de kinderen en onszelf zo na maanden vol hectiek met een zware zwangerschap, bevalling én verhuizing + nieuwe baan van vriendlief. In de kleine twee jaar die we nu samen zijn, hebben we al behoorlijk wat stressvolle (en mooie) momenten meegemaakt. De tijd om te ontstressen is nu aangebroken. Al gaat dat niet vanzelf.

Foto toont onze woonkamer in wording.
© Barbara Oosthoek

Toe zijn aan rust betekent niet vanzelf ook de mogelijkheid tot uitrusten.

Met een kleine man van nu 3,5 maand* is het uiteraard niet ineens rustig in huize Only en dochterlief verdient ook de nodige dagelijkse aandacht. Dit gaat uiteraard voor, ook al is de behoefte om soms even ‘niets te hoeven’ groot. Naast de kinderen is er nog veel meer wat de aandacht vraagt, zaken die nog niet gereed zijn. De foto hierboven toont het feitelijk al. Er dient nog wel het een en ander te wijzigen in ons huis. Het is leefbaar maar zeker nog niet gereed. Voor tijd samen moeten we echt ruimte maken; en al helemaal voor persoonlijke me-time.

*Deze blog is grotendeels eerder geschreven, maar niet meer voor de ‘vakantie break van 2 weken’ online geplaatst. Deze break is inmiddels ten einde en ik ben weer rustig aan aan het opstarten.

Tijd om bewust te kiezen voor uitrusten

Omdat feitelijk er altijd redenen zijn om door te gaan in de hectiek van alle dag, hebben we samen besloten heel bewust toch vakantie in te roosteren. De komende twee weken is het dan ook stil hier op Onlybyme*. Ik ben zelfs van plan slechts af en toe mijn mailbox te openen(proberen) en de boel echt even de boel te laten. Halverwege augustus is er weer genoeg tijd (en hopelijk ook weer wat extra energie) om aan de gang te gaan.

Update medio Augustus: nu halverwege augustus voel ik me nog steeds vermoeid, maar wel weer met de nodige energie en vooral inspiratie gevuld. De blogs voor Only vliegen dan ook op het scherm en er staat dan ook alweer het nodige ingepland aan content.

Quote Leef in het nu en geniet elke dag. Illustratief opgemaakt.

Met dochterlief snel weer in het normale schoolritme krijg ik ook weer een dagelijks ritme waar ik zelf mijn werkmomenten (slaapmomenten uk) en activiteiten met uk spelend in de buurt kan plannen, naast uiteraard de vele knuffelsessies en eetmomenten die hij nog heeft.

Het opgroeien van kinderen gaat zooooo snel, dus voor we het weten is hij al een hele jongen en uit de luiers en grotendeels zelfredzaam. Ik ben dan ook van plan heel intens van deze eerste jaren te gaan genieten en daarvoor laat ik bewust andere zaken wijken. Wat ik heb geleerd van de snelheid van het leven: leef in het nu en geniet elke dag!

Hoe doen onze kids het?

De kids doen het fantastisch! Ik kan niet anders zeggen. Alledrie! En dit is echt boven verwachting, want het is niet niets geweest voor hen wat er allemaal is gepasseerd zo afgelopen 2 jaar. Onze bewondering is dan ook mega groot!

Tienerzoon (17)

Onze tiener woont nu op kamers, op eigen verzoek. Hij wilde niet uit de omgeving weg waar hij is opgegroeid. Hier hebben wij veel begrip voor, ook al wordt hij hier gemist. Als tiener was hij er meer niet dan wel, maar toch mis je het voorbij rennen in de ochtenden, het langdurig de douche bezethouden en de spontane gesprekken die nooit voorspelbaar van te voren ontstaan. Om maar een paar puntjes uit te lichten, uiteraard missen we hem op meer fronten, maar de signalen die we krijgen zijn goed. Zijn moeder neemt nu de honneurs waar en vader en zoon gaan binnenkort een weekendje de hort op. Iets met autorally, kamperen en Duitsland. De details zijn me nog niet geheel duidelijk. 😉

Dochterlief (8)

Dochterlief is in rap tempo ouder geworden. De status wijsneusje kan worden aangepast naar wijsneus. Ze groeit letterlijk en figuurlijk in rap tempo richting het tiener zijn. Nu is dat ook nog maar anderhalf jaar weg, wat vliegt de tijd. Ze is nu een week bij papa en de komende twee weken mogen wij van haar gezelschap genieten. De opmerkingen die je ontroeren en verbazen zijn nooit ver weg, of die je verwonderen over de mate waarin ze nu al interesse toont in vrij volwassen zaken.

Eentje die te lief is om niet te delen. Die enige inleiding behoeft: We zijn in het nieuwe huis ook bezig met de aankleding van raamdecoratie. Zo hangen er voor de ramen van dochterlief nog geen gordijnen**. Ze heeft inmiddels al wel een wens vervuld gekregen: een hoogpolig roze vloerkleed. De waarde van geld begint bij onze 8 jarige langzaam aan binnen te dringen en dus realiseert ze zich dat alles geld kost en dat daarvoor gespaard dient te worden. In dat kader maakte ze de volgende opmerking:

“Anders mogen er voor mijn ramen voorlopig wel vuilniszakken hangen hoor!”

Uiteraard is dit niet nodig en wordt dat de komende weken zeker in orde gemaakt en is voor het einde van de schoolvakantie haar kamer in zoverre gereed dat ze daar heerlijk kan vertoeven. 😉

**Inmiddels is haar kamer voorzien van speciale rolgordijnen zonder trekkoorden.

Onze kleine man (3 mnd)***

Het is voor mij een terugkerend ‘euvel’ om geen foto’s van hem te plaatsen. Alles is even schattig, maar ik ben me erg bewust van de media online en hoever een foto kan worden verspreid. Heel bewust is er dan ook door ons gekozen voor zoveel mogelijk, niet herkenbaar mediabeleid. Dus ik overleg alles met vriendlief en vaak hoor ik een nee als ik al de vraag neerleg… dus jullie moeten het zonder schattige kiekjes doen.

Nu met drie maanden is hij zeer beweeglijk, lacht gul, is erg tevreden en huilt enkel als er echt iets mis is. Hij kan goed zichzelf vermaken en speelt op zijn manier met handen, voeten en speeltjes. Rondkijken is al een feest en de draaimolen met muziekjes boven zijn hoofd een ware uitvinding.

Feitelijk gaat alles zoals het hoort, hij groeit goed, eet goed, plast en poept goed, slaapt goed, ontwikkelt zich razend snel en ja hij is doorlopend verkouden en heeft daar wat hinder van en kan dan mopperen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Hij begint al te lachen als hij merkt dat hij schone billen krijgt en probeert je aandacht te trekken door bepaalde kreetjes te maken. Ook slaapt hij al lange nachten door, 6 uur minimaal, maar normaal 10 uur of langer. De voedingen nemen nu dan ook al in aantal af en hij redt het nu vaak met 6 voedingen per dag. Zijn kleertjes ‘krimpen te snel’, en we hebben dan ook al afscheid moeten nemen van de maten 50 en 56 en ik vermoed dat 62 ook snel zal gaan volgen.

***Wat gaat het toch rap met onze kleine man. Nu is er al weer een maand om en is de tekst hierboven feitelijk achterhaald. Hoog tijd voor een update over Uk die nu 4 maanden oud is. 😉

Wordt vervolgd.

Met regelmaat worden er op Onlybyme persoonlijke blogs geschreven vanuit Huize Only.

Een selectie eerder verschenen blogs:

Leuk dat je deze blogpost hebt gelezen. Snuffel gerust verder rond.

Hoe gaat het nu Na alle hectiek en stress

Voel je vrij om de Pin afbeeldingen te repinnen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten